Ελλάδα

Ανώγεια διπλό φονικό: Συγκλόνισε η κόρη του Καλομοίρη, διαφορετικό σενάριο από τον πατέρα του Ξυλούρη

Ανώγεια διπλό φονικό: Συγκλόνισε η κόρη του Καλομοίρη, διαφορετικό σενάριο από τον πατέρα του Ξυλούρη
Ανώγεια διπλό φονικό: Άλλη μια «μαύρη» μέρα ξημέρωσε για το ιστορικό χωριό της Κρήτης αφού έγινε η κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ διαφορετικό σενάριο για τους φόνους στηρίζει ο πατέρας του Γιώργη Ξυλούρη που κηδεύτηκε χθες Κυριακή.

Ανώγεια διπλό φονικό: Δεν έχει έχει τέλος ο θρήνος στο ιστορικό χωριό της Κρήτης, στα Ανώγεια, όπου οι κάτοικοι θρηνούν για τα θύματα του διπλού φονικού. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μέσα σε απέραντη θλίψη η κηδεία του γνωστού μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη, ενώ χθες κηδεύτηκε το άλλο θύμα του τραγικού περιστατικού, Γιώργης Ξυλούρης.

Την ίδια ώρα με την κηδεία ο γιος του «Ντελικανή της μαντινάδας», Μανώλης μεταφερόταν στον Εισαγγελέα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλο το χωριό παραβρέθηκε και στις δύο κηδείες, έστω και κάτω από τη «σκιά» του κορωνοϊού που κάνει δύσκολη την επικοινωνία. Το μοιρολόι των συγγενών και των φίλων της οικογένειας Καλομοίρη έσπαζε τη νεκρική σιωπή στους δρόμους του χωριού.

Συγκλόνισε η κόρη του Καλομοίρη

Η κόρη του Αριστέα στον επικήδειο λόγο της αναφέρθηκε και στους δύο νεκρούς αυτής της συνταρακτικής τραγωδίας. Η Αριστέα Καλομοίρη έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα ενότητας και μάλιστα μέσα στον μεγαλύτερο πόνο της, αυτόν του χαμού του πατέρα της κάτι που εξυψώνει ακόμα περισσότερο τα λόγια της, σύμφωνα με το anogi.gr.

«Ευχαριστώ θερμά όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ για να τιμήσει τον πατέρα μου. Τον Ντελικάνη μας. Έναν άνθρωπο που από το υστέρημά του μας μεγάλωσε αλλά και συμμετείχε πάντα στις χαρές και τις λύπες του χωριού.

Αλλά σήμερα δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου. Χάθηκαν δύο ψυχές και θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν ώστε όλα να τελειώσουν εδώ. Ο πατέρας μου ήταν μερακλής, γλεντζές, αγαπούσε τη ζωή και την παράδοση. Έτσι Θέλω να τον αποχαιρετήσετε απόψε όλοι σας. Με τραγούδια και μαντινάδες.

Πατέρα μου καλό ταξίδι. Και σου λέω μόνο αυτό:

Ό, τι κι αν πω μου φαίνεται θα είναι για σένα λίγο. Για Αυτό σιωπώ και αρέσει μου μόνο να σε ξανοιγω…».

Στη συνέχεια, στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής οι Ανωγειανοί αποχαιρέτησαν τον Λευτέρη Καλομοίρη όπως του άρμοζε. Με τραγούδια και μαντινάδες, όπως είναι η τοπική παράδοση, ειδικά για ανθρώπους του πολιτισμού.

Διαφορετικό σενάριο από τον πατέρα του δολοφονημένου Ξυλούρη

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιώργου, Γιάννης Ξυλούρης, δίνει τη δική του εκδοχή μπροστά στις κάμερες για το τι έγινε το βράδυ του διπλού φονικού. Όπως λέει το κακό ξεκίνησε για μια θέση πάρκινγκ. Υποστηρίζει πως ο Γιώργος Ξυλούρης δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα και πως ο μοναδικός δολοφόνος, είναι ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη.

Λέει χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ, ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές.

Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments