Κόσμος

Δημοφιλή παιχνίδια με τα Google doodle: Διασκεδάζουμε στο σπίτι μένοντας ασφαλείς

Δημοφιλή παιχνίδια με τα Google doodle: Διασκεδάζουμε στο σπίτι μένοντας ασφαλείς
Δημοφιλή παιχνίδια με τα Google doodle: Doodles με διαδραστικά παιχνίδια που έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν βάζει η Google προκειμένου να μας διασκεδάσει.

Δημοφιλή παιχνίδια με τα Google doodle:Η Google, με αφορμή το γεγονός πως αρκετοί μένουν σπίτι λόγω κορωνοϊού, ξεκινά να βάζει doodles με διαδραστικά παιχνίδια που έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν. Έτσι, σήμερα, η Google μάς προτρέπει να παίξουμε με ένα doodle του 2016.

Το συγκεκριμένο doodle τιμά τον Γουίλμπουρ Σκόβιλ, Αμερικανό φαρμακοποιό που δημιούργησε τη λεγόμενη «κλίμακα Σκόβιλ», η οποία μετρά την «καυστικότητα» των ειδών της πιπεριάς.

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Σκόβιλ ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού! Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.

Το Google doodle είναι μια ειδική, προσωρινή και μοναδική τροποποίηση του λογότυπου στις αρχικές σελίδες της Google προς τιμήν διαφόρων γιορτών, γεγονότων, επιτευγμάτων και ατόμων.Το πρώτο Google doodle τιμούσε το φεστιβάλ Burning Man το 1998 και σχεδιάστηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν για να ειδοποιήσει τους χρήστες για την απουσία τους σε περίπτωση που οι διακομιστές δεν ανταποκρίνονταν.

Τα επόμενα doodle σχεδιάζονταν με σύμβαση μέχρι το 2000, όταν ο Πέιτζ και ο Μπριν ζήτησαν από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Ντένις Χουάνγκ να σχεδιάσει ένα λογότυπο για την Ημέρα της Βαστίλης. Από τότε, μια ομάδα υπαλλήλων που ονομάζονται Doodlers οργανώνουν και δημοσιεύουν τα doodles. Αρχικά, τα Doodles δεν ήταν κινούμενα ούτε είχαν υπερσυνδέσμους, ήταν απλά εικόνες με κείμενο που εμφανίζονταν περνώντας από πάνω τους το ποντίκι που περιγράφει το θέμα.

Τα doodles αυξήθηκαν σε συχνότητα όσο και σε πολυπλοκότητα από τις αρχές του 2010.

Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του doodle. Έως το 2014, η Google είχε δημοσιεύσει πάνω από 2.000 περιφερειακά και διεθνή doodles σε όλες τις ιστοσελίδες της, που συχνά φιλοξενούν καλλιτέχνες, μουσικούς και προσωπικότητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments