Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: 164 νεκροί – 545 κρούσματα σε 24 ώρες

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: 164 νεκροί – 545 κρούσματα σε 24 ώρες
Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: Μόνο 164 νεκρούς από κορωνοϊό κατέγραψε η Ισπανία το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 25.428.

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: Ευχάριστα νέα έρχονται από την Ισπανία καθώς η χώρα κατέγραψε 164 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 25.428 θανάτων από τον κορωνοϊό. Επίσης, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται σε 545, επί συνόλου 218.011 περιστατικών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της χώρας:

Σημειώνεται, πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ισπανία από σήμερα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η χώρα ξεκινά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, δήλωσε χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. «Από τη Δευτέρα, όποιος χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα» είπε ο Σάντσεθ, σε τηλεοπτική παρέμβασή του, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί συνέπεια της «μεγαλύτερης οικονομικής δραστηριότητας και της ανάγκης για μετακινήσεις». koronoios-ispania-1-1200x675

Μέχρι την Κυριακή, η ισπανική κυβέρνηση «συνέστηνε ιδιαίτερα» τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες:

Προκειμένου οι Ισπανοί να μπορέσουν να διαθέτουν μάσκες προτού επιβιβαστούν στο μετρό, το λεωφορείο ή τον προαστιακό, έξι εκατομμύρια μάσκες διανέμονται σήμερα, Δευτέρα, σε ολόκληρη τη χώρα μπροστά από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις στάσεις, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης. Επτά εκατομμύρια θα δοθούν σε δήμους και περιφέρειες και 1,5 εκατομμύριο μάσκες σε οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, όπως ο Ερυθρός Σταυρός για να τις διανείμουν από την πλευρά τους, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

Δείτε χαρακτηριστικά πλάνα απόενήλικες στην Ισπανία που επιτρέπεται να αθληθούν σε υπαίθριους χώρους για πρώτη φορά έπειτα από επτά εβδομάδες, αφού η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments