Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: “Ρουκέτες” σε Κίνα και Ρωσία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: “Ρουκέτες” σε Κίνα και Ρωσία
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η Ρωσία και η Κίνα εκμεταλλεύονται την κρίση της  πανδημίας για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας της Αμερικής Μαρκ Εσπερ, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα εκμεταλλεύονται την κρίση της  πανδημίας για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας κακόβουλες τις προσπάθειες προώθησης του εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Huawei. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι ορισμένες χώρες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την πανδημία ως μέσο για να επενδύσουν σε νευραλγικής σημασίας βιομηχανία και υποδομές, με επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας μακροπρόθεσμα», δηλώνει στην εφημερίδα La Stampa ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ανταγωνιστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα συμφέροντά τους, θα προτάξουν τα συμφέροντά τους για να δημιουργήσουν διχόνοια στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη», λέει. «Η Huawei και το 5G είναι σημαντικά παραδείγματα αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας της Κίνας».

Οι δηλώσεις του Μαρκ Εσπερ ακολουθούν τις  δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τις χώρες να μποϊκοτάρουν την κινεζική Huawei στην δημιουργία των δικτύων 5G και να εξετάζουν προσεκτικά τον εξοπλισμό που προέρχεται από την άλλη κινεζική εταιρεία του τομέα, την ZTE. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Κίνα για κατασκοπεία των τηλεπικοινωνιών. Οι δύο κινεζικές εταιρείες αρνούνται ότι ο εξοπλισμός τους ενέχει κινδύνους ασφαλείας.

«Η εξάρτηση από Κινέζους προμηθευτές μπορεί να καταστήσει νευραλγικής σημασίας συστήματα ευάλωτα σε διακοπές, χειραγώγηση και κατασκοπεία. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά μας στην επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών», προειδοποίησε ο Εσπερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments