Αθλητισμός

Εβρά: Δέχθηκε απειλές για την υπόθεση Σουάρες

Εβρά: Δέχθηκε απειλές για την υπόθεση Σουάρες
Εβρά: Ο Πατρίς Εβρά αποκάλυψε ότι μετά το περιστατικό με τον Λουίς Σουάρες το 2011 δέχτηκε απειλές για τη ζωή του.

Εβρά: Το περιστατικό με τον Πατρίς Εβρά και τον Λουίς Σουάρες συνέβη το 2011. Τότε ο Ουρουγουανός διεθνής επιθετικός που αγωνιζόταν στη Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Γάλλο αριστερό μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Εβρά σε ένα podcast των «κόκκινων διαβόλων» εξομολογήθηκε πως δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού.

«Η ομάδα είχε δεχτεί πολλές απειλές για το πρόσωπό μου. Κάποιοι μου έγραψαν ότι είναι στη φυλακή, είναι οπαδοί της Λίβερπουλ και όταν βγουν έξω θα σκοτώσουν εμένα και την οικογένειά μου. Δεν καταλάβαινα γιατί κάποια άνθρωποι με μισούσαν. Δεν ήξεραν την αλήθεια. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για μένα, αλλά δεν φοβήθηκα. Η οικογένεια μου, η γυναίκα μου, ο αδελφός μου ήταν τρομαγμένοι, εγώ όχι» αποκάλυψε ο παίκτης.

«Ο Σουάρες με είπε νέγρο, ήθελα να τον συγχωρέσω αλλά δεν μου έδωσε το χέρι»

Υπενθυμίζεται, πως πριν από εννέα χρόνια, σε μια αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Λουίς Σουάρες αποκάλεσε νέγρο κατ’ επανάληψη τον Πατρίς Εβρά στην διάρκεια του αγώνα. Ο Ουρουγουανός εκτός από τις οκτώ αγωνιστικές είχε τιμωρηθεί και με πρόστιμο 43.700 ευρώ για ρατσιστική συμπεριφορά. Όμως η ιστορία είχε και συνέχεια και γι’ αυτή μίλησε πέρυσι ο Γάλλος παλαίμαχος μπακ.

«Θα παίζαμε ξανά με την Λίβερπουλ και όλη την εβδομάδα με ρωτούσαν αν θα έδινα το χέρι μου στον Σουάρες πριν την σέντρα. Η μητέρα μου η ίδια με είχε ρωτήσει και της είχα πει ότι είμαι ένας άνθρωπος που συγχωρεί και πως θα του δώσω το χέρι μου αναγνωρίζοντας πως έκανε ένα λάθος. Τότε είδα στον αγώνα πως ο ίδιος αρνήθηκε να μου δώσει το χέρι. Όταν το έκανε σκέφτηκα ‘Τι πρόβλημα έχει ο τύπος; Κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό’. Λυπήθηκα για λογαριασμό του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments