Ελλάδα

Κρανίδι κορωνοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα στη δομή μεταναστών

Κρανίδι κορωνοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα στη δομή μεταναστών
Κρανίδι κορωνοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι προκειμένου να προληφθεί η διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κρανίδι κορωνοϊός: Παρατείνεται έως τις 12 Μαΐου η καραντίνα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού. Η παράταση των περιοριστικών μέτρων στο ξενοδοχείο GALAXY, στο οποίο εντοπίστηκαν 150 κρούσματα, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να προληφθεί η διασπορά κρουσμάτων τόσο εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται, πως στο ξενοδοχείο είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 17 Απριλίου, για προληπτικούς λόγους:

Είχε βρεθεί θετική μία εργαζόμενη του, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία για 12 μέρες. Όμως οι υγειονομικές αρχές σήμαναν συναγερμό όταν ανήμερα του Πάσχα διαγνώστηκε με τον ιό 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία, η οποία είχε επισκεφτεί για εξετάσεις το νοσοκομείο Ναυπλίου. Στην περιοχή είχε μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, θέτοντας τη δομή, που διαμένουν 470 μετανάστες, σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό. Εκτός των 497 δειγμάτων των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στο ξενοδοχείο είχαν εξεταστεί και 177 δείγματα κατοίκων της περιοχής ύστερα από την ιχνηλάτηση των επαφών και ήταν όλα τους αρνητικά.

Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για δύο ασυμπτωματικούς ασθενείς:

Συγκεκριμένα, 70χρονη νοσηλευόμενη γυναίκα δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του ιού για δέκα ημέρες και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική. Η 70χρονη βρισκόταν σε κλινική, όπου πριν από μέρες μεταφέρθηκε και ένας 81χρονος με ύποπτα συμπτώματα, αρνητικός όμως στον ιό.

Ωστόσο, ο άνδρας στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός. Πάνω από 40 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και τραυματιοφορείς υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες. Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments