Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Εν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων – Θα αφορά κυρίως τους εξωτερικούς χώρους

Βρετανία κορωνοϊός: Εν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων –  Θα αφορά κυρίως τους εξωτερικούς χώρους
Βρετανία κορωνοϊός: Τα σενάρια που μελετώνται για την χαλάρωση του lockdown αναμένεται να παρουσιάσει τις ερχόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Βρετανία κορωνοϊός: Σε επιφυλακή βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση, ενώ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το επικείμενο lockdown, τη χαλάρωση δηλαδή των μέτρων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Ειδικότερα, τα σενάρια που μελετώνται γύρω από την στρατηγική για την χαλάρωση του lockdown αναμένεται να παρουσιάσει τις ερχόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Μπορις Τζόνσον. Στα πιθανά μέτρα χαλάρωσης περιλαμβάνεται ο περιορισμός της κοινωνικής απόστασης σε εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα συναντήσεων σε εξωτερικούς χώρους «μικρών και συγκεκριμένων ομάδων», όπως πρότεινε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, δεν απέκλεισε να υπάρξει μία τέτοια αλλαγή.

«Οι επιστημονικοί και ιατρικοί εμπειρογνώμονες έχουν κάνει σαφές ότι είναι μικρότερη η πιθανότητα της μετάδοσης της ασθένειας σε εξωτερικό χώρο, από ότι σε εσωτερικό. Αυτό προφανώς είναι κάτι που διερευνάται στην επανεξέταση των μέτρων» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να εκδώσει και γραπτώς έγγραφο σχετικά με τα σχέδια για τη χαλάρωση του lockdown.

Τον μικρότερο αριθμό θανάτων από τις 29 Μαρτίου κατέγραψε σήμερα η Βρετανία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να ετοιμάζει τη σταδιακή άρση των μέτρων:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments