Ελλάδα

Κορωνοϊός Σωτηρία: Έφυγε από τη ζωή 89χρονη – Στους 147 οι θάνατοι

Κορωνοϊός Σωτηρία: Έφυγε από τη ζωή 89χρονη – Στους 147 οι θάνατοι
Άλλη μια ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της από την πανδημία και ανέβασε τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 147.

Κορωνοϊός Σωτηρία: Ένα ακόμα θύμα από την πανδημία μετράει η Ελλάδα. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι μια 89χρονη έχασε τη μάχη για τη ζωή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε και υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 147.

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα έγινε γνωστό ότι έχουν καταγραφεί  δέκα νέα κρούσματα. Συνολικά δηλαδή είμαστε στα 2.642 -και κανένα νέο θάνατο. “Εάν το πλοίο χρειαστεί να αλλάξει πορεία, θα πρέπει να αλλάξει αλλά μόνο αν υπάρξουν νέα στοιχεία για αυτό”, είπε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος εξήγησε ότι προς το παρόν “οι καμπύλες φθίνουν, άρα είμαστε σε μια φάση που η επιδημία έχει ελεγχθεί”.

Το κόκκινο καμπανάκι όπως είπε για να υπάρξει εκ νέου παρέμβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε ολόκληρη τη χώρα όπως συνέβη και στην αρχή της πανδημίας, είναι να αλλάξει σημαντικά ο ρυθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, όσων μπαίνουν σε ΜΕΘ αλλά και των θανάτων και κυρίως “να αυξηθούν τα περιστατικά στην κοινότητα κι όχι σε συγκεκριμένες περιοχές ή δομές”.

Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε εκτενή αναφορά στην υγιεινή των χεριών, ως βασικό μέτρο πρόληψης. “Το πλύσιμο των χεριών”, είπε, “είναι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα ασπίδα προστασίας. Το να πλένει κανείς τα χέρια του είναι σημαντικό να γίνεται με το σωστό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments