Πολιτική

Αριστοτελία Πελώνη κορωνοϊός: Σχεδιάζουμε να προβούμε σε διμερείς κρατικές συμφωνίες για την έλευση τουριστών

Αριστοτελία Πελώνη κορωνοϊός: Σχεδιάζουμε να προβούμε σε διμερείς κρατικές συμφωνίες για την έλευση τουριστών
Αριστοτελία Πελώνη κορωνοϊός: Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε διμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη, προκειμένου να κινηθεί η τουριστική αγορά στην χώρα ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αριστοτελία Πελώνη κορωνοϊός: «Η πρόθεση της Κυβέρνησης και οι κατευθύνσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός είναι να υπάρξει εκτάκτως και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παραχώρηση επιπλέον εξωτερικών χώρων σε καταστήματα εστίασης», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Οι χώροι αυτοί θα παραχωρηθούν δίχως επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη», όπως ξεκαθάρισε η Αριστοτελία Πελώνη, αφήνοντας, εμμέσως, περιθώριο για να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης σε όλη την χώρα, στα οποία ο Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι, υπό όρους.

Όπως είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, «πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η διατήρηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας και η στήριξη της αγοράς, μέσω των εργαλείων παροχής ρευστότητας, από πόρους των τραπεζών και μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Σε ό,τι αφορά τους εποχικά απασχολούμενους στον τουρισμό, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι γίνονται συσκέψεις για μέτρα και υπάρχει αναμονή για τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις σε ότι αφορά τον κλάδο των μεταφορών, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε διμερείς συμφωνίες με άλλα Κράτη, προκειμένου να κινηθεί η τουριστική αγορά στην χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments