Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: Ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός εμβόλιο: Ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους στις ΗΠΑ
Κορωνοϊός εμβόλιο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Στις ΗΠΑ ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους.

Κορωνοϊός εμβόλιο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι δοκιμές εμβολίων σε ανθρώπους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός, η Pfizer, ξεκίνησε τη δική της δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους.

Να τονιστεί ότι η φαρμακοβιομηχανία, που συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTech, έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές του πειραματικού εμβολίου σε ασθενείς στη Γερμανία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ηλικίας 18-55 ετών.

Αν το πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, οι δύο εταιρείες θα αυξήσουν την παραγωγή έτσι ώστε να είναι εφικτή η παγκόσμια προμήθεια. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει την παραγωγή εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2020 και θα αυξηθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια το 2021, σύμφωνα με τις εταιρείες.

«Με το μοναδικό και ισχυρό πρόγραμμά μας κλινικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία ξεκίνησε από την Ευρώπη και τώρα επεκτείνεται και στις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα με τους συνεργάτες μας στη BioNTech και με τις ρυθμιστικές αρχές για να παρέχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα. Επιπρόσθετα, ο Μπούρλα εκτίμησε επίσης ότι «Αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για εξαιρετικές περιπτώσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments