Οικονομία

Η απίστευτη οικονομική κίνηση των Jumbo στον κορωνοϊό – Δείτε τι έκανε

Η απίστευτη οικονομική κίνηση των Jumbo στον κορωνοϊό – Δείτε τι έκανε
Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Βακάκη οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα.

Η διορατικότητα του ισχυρού άνδρα των καταστημάτων Jumbo Απόστολου Βακάκη θα βοηθήσουν τον όμιλό του να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομικά κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εξαιτίας των επιπτώσεων του lockdown για την πανδημία του κορωνοϊού.  Ο κ. Βακάκης αποκάλυψε μια από τις πιο συμφέρουσες, όπως αποδεικνύεται σήμερα, συμφωνία που είχε συνάψει πριν την πανδημία του κορωνοϊού που ενδεχομένως βοηθήσει αρκετά τα καταστήματά του να σταθούν όρθια.

Η συμφωνία αφορά τα ενοίκια των καταστημάτων του ομίλου και όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα της παρελθούσας χρήσης αλλά και τις εξελίξεις τη φετινή, τα μισθώματα για τα 35 περίπου ακίνητα, οι εμπορικές ρήτρες που είχε συνάψει η Jumbo επέφεραν αυτόματη προσαρμογή ενοικίου, καθώς σχετίζονται με τον τζίρο που πραγματοποιεί κάθε κατάστημα.

“Είχαμε αυτή την πρόνοια, προ κρίσης και πανδημίας, γεγονός που απομακρύνει σ’ αυτή τη φάση έναν ακόμη παράγοντα δυσκολίας”. Αποτέλεσμα οι τιμές των ενοικίων να έχουν μειωθεί όπως άλλωστε και ο τζίρος των καταστημάτων λόγω του lockdown. Ο κ. Βακάκης επισήμενα ότι το θέμα είναι με τα αποθέματα. Όπως είπε ήδη το 25% των αποθεμάτων της αλυσίδας αντιμετωπίζεται ως “πλεονάζον” και άρα θα επηρεάσει τη ροή αγορών και ανεφοδιασμού της τους επόμενους μήνες.

Πέρα από τα εποχιακά είδη (πασχαλινά), εκτίμησε ότι και από τα καλοκαιρινά είδη αναμένεται να διατεθούν μόνο το 50% και το 60% των σχολικών ειδών. Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο του ομίλου και αν αυτό θα αλλάξει λόγω των γεγονότων, ο επικεφαλής της Jumbo, σημείωσε πως “οι επενδύσεις θα καθυστερήσουν γιατί τίποτε δεν λειτουργεί”.

Παράλληλα, ο κύριος Βακάκης σχολίασε ότι η φετινή χρονιά θα πρέπει να θεωρείται χαμένη αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι καλύτερο να έχεις έναν χαμένο χρόνο παρά κλειστά μαγαζιά. Ο mr Jumbo εκτίμησε ότι τα πολυκαταστήματα παιχνιδιών θα επιβιώσουν εκτιμώντας παράλληλα πώς «πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα».

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του τονίζοντας ότι κανένα κατάστημα του δικτύου δεν πρόκειται να κλείσει. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι είναι αδύνατο να κάνει πρόβλεψη για το αν θα ξεσπάσει ξανά παρόμοια καταιγίδα. Όπως επεσήμανε κάθε πρόβλεψη μπορεί να ήταν λανθασμένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments