Ελλάδα

401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα μετά τα κρούσματα κορωνοϊού
401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε πράξει το ίδιο και όταν εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του ιού, στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, βρέθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μετά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη για να ενημερωθεί για την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για 11 κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε διευκρινήσεις για το περιστατικό με ανακοίνωσή του:

«Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιόδρας είχε πράξει ανάλογα και όταν εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του ιού, στο συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments