Πολιτική

Δημήτρης Κρεμαστινός: Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για τον θάνατό του

Δημήτρης Κρεμαστινός: Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για τον θάνατό του
Δημήτρης Κρεμαστινός: Με ανάρτησή του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό που έφυγε από τη ζωή.

Δημήτρης Κρεμαστινός: Τα θερμά του συλλυπητήρια έστειλε μέσα από ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής και υπουργός, ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ από τις 26 Μαρτίου.

«Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτησή του:

Ο πρώην υπουργός Υγείας, όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή έχοντας χάσει την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός«, όπου νοσηλευόταν από τον Μάρτιο. Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατό του ανήρτησε στο Twitter ο νυν υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης». Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Κίνημα Αλλαγής.

kremastinos

Ο  Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976). Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περίοδο 2009 – 2014 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015. Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Φεβρουάριο του 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ το 2010. Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1985.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments