Ελλάδα

Κυψέλη επεισόδια: Με δακρυγόνα και συλλήψεις η αστυνομία «έσπασε» συνάθροιση νεαρών

Κυψέλη επεισόδια: Με δακρυγόνα και συλλήψεις η αστυνομία «έσπασε» συνάθροιση νεαρών
Κυψέλη επεισόδια: Άνδρες της Ομάδας Δέλτα και Δίας έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Κυψέλη επεισόδια: Γύρω στα 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη για την μετά – κορονοιό εποχή, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στην πλατεία περί τις 2 μετά τα μεσάνυχτα όπου προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς.

Άνδρες της Ομάδας Δέλτα και Δίας έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές. Σύμφωνα με μαρτυρίες άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους σε μία προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τους νεαρούς που «τραβολογούσαν» οι αστυνομικοί. Σημειώνεται πως αρκετός κόσμος φέρεται να τραυματίστηκε κατά το ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Κυψέλης.

Μετά από ελάχιστα λεπτά έντασης, η συγκέντρωση διαλύθηκε και γύρω στις 2:30, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου είχε αδειάσει από κόσμο. Η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι τρεις νεαροί ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο από κάτοικο της περιοχής:

Κόσμος και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Όλο και πληθαίνουν οι δράσεις που τίθενται απέναντι στις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα, ωστόσο αρκετοί Έλληνες πολίτες δείχνουν να αδιαφορούν με τη στάση τους θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Από τη Δευτέρα που έχουν αρθεί τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα και η χώρα επιστρέφει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που δημιουργούν την έντονη ανησυχία των υπεύθυνων της Πολιτικής Προστασίας. Ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως η ανεύθυνη στάση μερίδας του ελληνικού λαού μπορεί να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε μεγάλο κίνδυνο και αναπόφευκτα να επαναφέρει τις αποφάσεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας. plateia-entash-ag-paraskeyh-1200x800

Στις πλατείες και στις συναθροίσεις που πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους επιστήμονες και Αρχές, καθώς η παράκαμψη των αποστάσεων προστασίας μπορεί να εκτρέψει την τροχιά της πανδημίας.

Για άλλη μια φορά, το βράδυ της Παρασκευής, το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, με υποκίνηση -όπως πρόσφατα και στην Αγία Παρασκευή– από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments