Διεθνή

ΗΠΑ κορονοϊός: Υπουργός Οικονομικών – «Το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί περαιτέρω»

ΗΠΑ κορονοϊός: Υπουργός Οικονομικών – «Το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί περαιτέρω»
ΗΠΑ κορονοϊός: Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.568 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα σε 78.746 νεκρούς.

ΗΠΑ κορονοϊός: Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή εν μέσω lockdowns λόγω κορονοϊού μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. «Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν πιθανόν θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν», δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή Fox News Sunday του τηλεοπτικού δικτύου.

Το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Υπερβαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 1982 (10,8%). Ο Μνούτσιν είπε πως ο Λευκός Οίκος συζητά περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Όμως, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να διασώσει πολιτείες που επέδειξαν «κακή» διαχείριση.

1568 νεκροί μέσα σε μία μέρα

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 1.568 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στη χώρα σε 78.746 νεκρούς, σύμφωνα με την χθεσινή καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Αυτοί οι επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν έως τις 20:30 του Σαββάτου από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης. Πάνω από 1.309.164 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης καταγράφονται στην πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών και κρουσμάτων.

usa33-1200x651

ΗΠΑ: Σε καραντίνα τρεις βασικοί αξιωματούχοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τρεις βασικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που καθοδηγούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, τέθηκαν το Σάββατο σε αυτοπεριορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με ένα άτομο που διαγνώστηκε με την νόσο, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο και δημοσιεύματα. Ο Άντονι Φάουτσι, από τους κορυφαίους επιδημιολόγος που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, ξεκινά μια «τροποποιημένη καραντίνα» σύμφωνα με το CNN. Ο Φάουτσι, 79 ετών, είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID).

Ομπάμα: «Kαταστροφική η διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ»

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμά ότι η διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από τον διάδοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μια «απόλυτα χαοτική καταστροφή», όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης. Αυτή τη δριμύτατη κριτική, ο πρώην πρόεδρος την έκανε το βράδυ της Παρασκευής σε μια τηλεφωνική συζήτηση μισής ώρας με πρώην συνεργάτες της κυβέρνησής του.

Η ηχογραφημένη συνομιλία περιήλθε στην κατοχή του Yahoo News

Ο Ομπάμα επικαλέστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση για να επισημάνει ότι είναι αναγκαίο να επιλέγονται οι σωστοί ηγέτες και κάλεσε τους πρώην συμβούλους του να συνταχθούν με την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου που διεκδικεί την προεδρία απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Οι εκλογές που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα, είναι τόσο σημαντικές επειδή δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο ένα πρόσωπο ή ένα πολιτικό κόμμα», φέρεται να είπε ο Ομπάμα. Εκτίμησε ότι ο πραγματικός εχθρός είναι η τάση «να είμαστε διχασμένοι, να βλέπουμε τους άλλους σαν εχθρούς». trump-1

Ο Ομπάμα, που παραμένει πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος διάδοχός του «απέρριψε τις προειδοποιήσεις» για τον κίνδυνο της πανδημίας. Ο Τραμπ κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι υποβάθμισε την απειλή και κατόπιν έδωσε αντιφατικές εντολές που προκάλεσαν σύγχυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments