Ελλάδα

Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16

Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16
Αιγαίο: Σε συνεχόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά.

Αιγαίο: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, υπήρξαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρεις σχηματισμοί αποτελούμενοι από δύο τουρκικά μαχητικά F-16 καθώς κι ένα τουρκικό αναγνωριστικό σκάφος CN-135 πραγματοποίησαν συνολικά 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Επίσης, πραγματοποίησαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο αντίστοιχα. Τα τέσσερα από τα μαχητικά σκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και τρεις εμπλοκές. Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες:

Σημειώνεται, πως τις προηγούμενες ημέρες ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από τις Οινούσσες. Συγκεκριμένα, στις 5 Μαΐου ώρα 10:27 ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες. Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών πέταξε στα 24.000 πόδια πάνω από το ελληνικό νησί.

Αυτό, δύο ημέρες αφότου μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2020 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέα πρόκληση στα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ η πρόκληση σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια σε Οινούσσες, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments