Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ουχάν – 17 ασθενείς συνολικά

Κορωνοϊός Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ουχάν – 17 ασθενείς συνολικά
Κορωνοϊός Κίνα: Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τη ύπαρξη 17 νέων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα».

Κορωνοϊός Κίνα: Αυξάνονται τόσο τα νέα κρούσματα του φονικού ιού, όσο και η ανησυχία στην Ουχάν, αφού η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα». Επισημαίνεται ότι η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου. Τα επτά «εισαγόμενα» κρούσματα, ταξιδιώτες  δηλαδή από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε σε σύγκριση με την προηγουμένη.

Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Ουχάν, ενώ πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στη μητρόπολη από την 11η Μαρτίου. Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν στην Τζιλίν, ένα στη Λιαονίνγκ και ένα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ. Παράλληλα, δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ανήλθε έτσι σε 82.918, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της φονικής νόσου παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών. Παράλληλα, ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 12, από 20 που ήταν την προηγουμένη.

Αύξηση των κρουσμάτων σε Νότια Κορέα και Κίνα –  Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments