Διεθνή

Κορωνοϊός Κύπρος: Μόλις τρία νέα κρούσματα του ιού

Κορωνοϊός Κύπρος: Μόλις τρία νέα κρούσματα του ιού
Κορωνοϊός Κύπρος: Ευχάριστα είναι τα νέα από την Κύπρο, καθώς μόλις τρία είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Κύπρος: Τρία μόλις κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο, με τις αρχές να είναι αισιόδοξες σε σχέση με την αντιμετώπιση του ιού. Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μόλις τρία νέα κρούσματα από συνολικά 1.046 τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Από σύνολο 92 τεστ μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Από σύνολο 198 τεστ από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν προέκυψαν κρούσματα. Από σύνολο 345 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό εντοπίστηκε ένα κρούσμα.

«Η πανδημία υποχωρεί»

Επίσης, από σύνολο 219 εργαστηριακών διαγνώσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία προέκυψε ένα κρούσμα. Από 20 διαγνώσεις από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσιας υγείας δεν βρέθηκε κρούσμα, και από 181 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 901 περιλαμβανομένων και των 10 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. «Η πανδημία υποχωρεί», δήλωσε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής, διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Καλά τα νέα και στην Ελλάδα

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα τα σημερινά κρούσματα ήταν 10, ενώ μέχρι να καταλήξει 80χρονος στο «Σωτηρία» είχαν περάσει 48 ώρες ψωρίς κάποιον θάνατο. Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι: Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.726, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες. Από αυτά, 607 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1374 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 96.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο (σ.σ. μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης). Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 151. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99363 κλινικά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments