Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα του ιού στη Λάρισα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα του ιού στη Λάρισα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα καθώς εντοπίστηκαν 10 κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κορωνοϊός Ελλάδα:  Συναγερμός για νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμανε στη Λάρισα. Τα δείγματα πάρθηκαν χθες το πρωί από τσιγγάνους, κατοίκους της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα δείγματα πάρθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, αλλά και τυχαίων δειγμάτων.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα αποτελέσματα που βγήκαν, έδειξαν ότι από τα 73 δείγματα, τα 10 είναι θετικά στον νέο κορωνοϊό. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα ακόμη τριών δειγμάτων, ενώ πιθανότατα αύριο Τετάρτη ή μεθαύριο Πέμπτη να πραγματοποιηθεί νέα δειγματοληψία από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας έκανε λόγο για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο ο καθηγητής. Όπως ανέφερε ο γνωστός λοιμωξιολόγος, η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

Παράλληλα ο κ. Σύψας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο αυτό, ενώ προειδοποίησε ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα, δηλαδή ο ρυθμός μετάδοσης του ιού». Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ.Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. Τέλος, ο κ. Σύψας σημείωσε πως στα τέλη αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments