Ελλάδα

Νίκος Σύψας: Μην γίνουμε Νότια Κορέα – Ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85 σε μαγαζί

Νίκος Σύψας: Μην γίνουμε Νότια Κορέα –  Ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85 σε μαγαζί
Νίκος Σύψας: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, αναφέροντας το παράδειγμα της Νότιας Κορέας όπου ένας άνθρωπος κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί.

Νίκος Σύψας: O λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό έκανε λόγο για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο καθηγητής η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός. Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε ο καθηγητής

Παράλληλα ο κ. Σύψας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο αυτό, ενώ προειδοποίησε ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα, δηλαδή ο ρυθμός μετάδοσης του ιού. ” Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ.Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας. Τέλος, ο κ. Σύψας σημείωσε πως στα τέλη αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

Στο παρακάτω βίντεο ο ο Λοιμοξιωλόγος, Νικόλαος Σύψας δίνει συμβουλές, μεταξύ άλλων, για το πώς θα ταξιδέψουμε με το πλοίο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments