Άποψη

Όταν ο κ. Πάνος Σκουρλέτης ανακάλυψε το “νεοαυριανισμό”και τον ανακάλυψαν τα συστημικά μέσα

Όταν ο κ. Πάνος Σκουρλέτης ανακάλυψε το “νεοαυριανισμό”και τον ανακάλυψαν τα συστημικά μέσα
Ο Πανος Σκουρλέτης κάνει αντιπολίτευση στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον πρωταγωνιστεί στα πάνελ των ΜΜΕ. Ο Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο Pagenews.gr θυμίζει ποια ήταν η τύχη της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη όταν τα media έκριναν ότι δεν είναι πλέον χρήσιμοι.

Έχει ενδιαφέρον όταν διάφοροι πολιτικοί της αριστεράς ανακαλύπτουν με καθυστέρηση τον “νεοαυριανισμό”. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν είναι πολιτικοί όπως πχ ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει κάνει καριέρα στον ορίτζιναλ αυριανισμό, στα μέσα ενημέρωσης του μακαρίτη Γιώργου Κουρή, όταν ακόμη ζούσε. Λογικό άλλωστε, αφού εκεί έβρισκε στασίδι και αναπαραγωγή ο νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν φημίζεται για τη δημοφιλία του. Αν εξαιρέσει κανείς τον βαρύ τίτλο που φέρει στο κόμμα, τα στοιχεία μέτρησης της δημοφιλίας του ή η απήχηση που έχουν οι παρεμβάσεις του είναι απογοητευτικά.

Αυτός είναι και ο λόγος, λένε οι κακές γλώσσες της Κουμουνδούρου, που απαίτησε να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας αντί να κατέβει με σταυρό στις εκλογές. Φοβήθηκε τη σταύρωση, κι ας ήταν και γραμματέας του κόμματος. Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση δεν συγκινούν και οι αναρτήσεις του στα social media έχουν αναπαραγωγή μικρότερη από ποσταρίσματα όπου ανορθόγραφος υπερήλικας λέει ένα απλό “καλημέρα” στο τουίτερ. Μετά όμως τις αναφορές του για “νεοαυριανιστές” που συνδέονται με εσωτερικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης απέκτησε την αναπαραγωγή που δεν είχε.

Η θέση του Σκουρλέτη στα πάνελ

Ξαφνικά άρχισε να παίζει σε όλα τα κανάλια, τον διαφημίζει η Ομάδα Αληθείας της ΝΔ, τον προωθούν ακόμη και οι εχθροί του στη ΝΔ, ο Άδωνις και ο Βορίδης, ενώ τον συμπάθησε ακόμη και το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Σκουρλέτης δεν χρησιμοποίησε επιχειρήματα για να στηρίξει τα περί “νεοαυριανιστών” που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλός έδωσε στο σύστημα αυτά που χρειαζόταν για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σε αυτούς δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται ο Σκουρλέτης, αν κρίνουμε από τη μεταχείριση που είχε.

Κάπως έτσι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε στα πάνελ τη θέση που είχαν η Ζωή Κωνσταντοπουλου και ο Παναγιώτης Λαφαζανης όταν στράφηκαν ενάντια στον Τσίπρα. Ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε στις αυτοδιοικητικές να μην πάρει το κόμμα ούτε μία περιφέρεια και οι δήμοι που κέρδισε να μετριούνται στα δάχτυλα, είναι της άποψης ότι καλύτερα ένας ΣΥΡΙΖΑ μικρός στην αντιπολίτευση που να τρώει μονίμως ξύλο και να καταγγέλλει, αλλά να είναι αριστερός και ελεγχόμενος, παρά ένα πλειοψηφικό κεντροαριστερό κόμμα εξουσίας, που φυσικά δεν θα ελέγχεται από το 1% που έμεινε μετά την αποχώρηση του Λαφαζάνη.

Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει, όπως λέει το ρεπορτάζ, να έχει ενστάσεις στην γραμμή της ηγεσίας για το άνοιγμα του κόμματος, θα διατηρήσει προνομιακή θέση στην ατζέντα και στα πάνελ των συστημικών καναλιών. Έτσι παίζεται το παιχνίδι, όπως και με την Ζωή και τον Λαφαζάνη όσο ήταν χρήσιμοι και κατήγγειλαν τον Αλέξη Τσίπρα, και δεν θα αλλάξει για τον κ. Σκουρλέτη. Η ιστορία επαναλαμβανεται…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments