Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη πατέρας: Έκλαιγα όσο αγόρευε – Περιμένω τις αυστηρότερες ποινές

Δίκη Τοπαλούδη πατέρας: Έκλαιγα όσο αγόρευε – Περιμένω τις αυστηρότερες ποινές
Δίκη Τοπαλούδη πατέρας: Συγκλονισμένος από τον λόγο της εισαγγελέα Αριστοτελίας Δόγκα ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένα Τοπαλούδη.

Δίκη Τοπαλούδη πατέρας: Την περισσότερη ώρα της αγόρευσής της, απρόθυμα βέβαια, έκλαιγα με λυγμούς γιατί εκτός από το νομικό περιεχόμενο είχε και το ανθρώπινο, είπε ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης. «Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία», είπε ο πατέρας της Ελένης και εξήγησε ότι η ιδέα να της προσφέρουν λουλούδια ήταν της συζύγου του.

Στο ερώτημα αν ένιωσαν δικαιωμένοι από την αγόρευση της Εισαγγελέως, ο κ. Τοπαλούδης απάντησε: «Στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική», απάντησε και εξήγησε ότι μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία η δικαστική διαδικασία, αλλά εκείνοι έχουν να βαδίσουν «έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε». Ο κ. Τοπαλούδης, πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα άτομα μην τα χαρακτηρίσω διαφορετικά δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προσέφεραν τόσο απλόχερα στην οικογένειά μου».

Όπως είπε περιμένει να τους επιβληθούν οι ανώτερες ποινές που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, ωστόσο δεν υπάρχει ποινή που πρέπει για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα. «Την Ελένη μας, την βασάνισαν την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια. «Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω».

Συγκλόνισε η εισαγγελέας με τις αναφορές τις στην Ελένη

Με λόγια που συγκλονίζουν, η εισαγγελέας στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ξεκίνησε την αγόρευσή της για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην κοινή γνώμη όλης της χώρας. Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Αριστοτελία Δόγκα, παίρνοντας τον λόγο, διαβεβαίωσε ότι επιθυμία και πρόθεσή της είναι να βγει η αλήθεια και να επικρατήσει Δικαιοσύνη «και ας χαθεί ο κόσμος όλος», ενώ δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι παρόλο που δεν τη γνώρισε ποτέ, η Ελένη «θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου». Απευθυνόμενη, δε, στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας, εξέφρασε την πεποίθησή της, πως «το παιδί σας πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή».

«Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά… θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος…», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε «ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας».

«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη»

Όπως τόνισε η εισαγγελέας, η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και την παρακολουθούσε εκτενώς. «Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments