Διεθνή

Iσπανία κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί – 217 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα βράδυ

Iσπανία κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί – 217 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα βράδυ
Iσπανία κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των θανάτων  αυξήθηκε στις 27.321, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανήλθαν σήμερα σε 229.540.

Iσπανία κορωνοϊός: Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει απειλητικά στη χώρα, καθώς ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον φονικό ιό  αυξήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, ξεπερνώντας τους 200 για πρώτη φορά μετά τις 8 Μαΐου,  Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνολικός αριθμός των θανάτων  αυξήθηκε στις 27.321 καθώς 217 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοιό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμη, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σήμερα σε 229.540.

Κλειστά τα σύνορα

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν  να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες από το εξωτερικό μέχρι τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο αποφυγής της εμφάνισης δεύτερου κύματος κρουσμάτων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ειδικότερα, τα  χερσαία σύνορα με την Γαλλία και την Πορτογαλία είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που σχεδόν έχει ακινητοποιήσει την οικονομία και έχει πλήξει σφοδρά τον τουρισμό.

Η Ισπανία έχει αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown για τους κατοίκους της καθώς φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο η πανδημία και έχει αποφασίσει να επιβάλλει καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ξένους ταξιδιώτες, ουσιαστικά κλείνοντας τα σύνορα από αέρος και θαλάσσης, για να αποφύγει την εισαγωγή του ιού από τρίτες χώρες. Το μέτρο της καραντίνας αναμένεται να λήξει στις 24 Μαϊου, όταν θα λήξει και η κατάσταση συναγερμού, αλλά με πιθανότητα παράτασης και των δύο. Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι πιθανόν να παραμείνουν σε ισχύ πολύ μετά τις 24 Μαΐου ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας του τουρισμού για την ισπανική οικονομία, είπαν οι πηγές στο Reuters.

Καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες – Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments