Ελλάδα

Εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Από σήμερα 15 Μαΐου ξεικινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές

Εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Από σήμερα 15 Μαΐου ξεικινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές
Εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Οι εγγραφές στα δημοτικά θα γίνονται από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου, ενώ στα νηπιαγωγεία από 15 έως 30 Μαΐου 2020.

Εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία: Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους που εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας από σήμερα 15 Μαΐου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21. Ειδικότερα, όσον αφορά στα δημοτικά, οι εγγραφές θα γίνονται από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου, ενώ στην Α΄ Τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Όσον αφορά για το νηπιαγωγείο, οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020. Στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν την ερχόμενη χρονιά μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων(4)ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της χώρας.

Παράλληλα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες Πέμπτη 14 Μαΐου, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα νεότερα σχετικά με τον κορωνοϊό καθώς και στα επόμενα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ερωτηθείς για τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «έχουν προγραμματισεί να ανοίξουν την 1 Ιουνίου εφόσον η πορεία της πανδημίας παραμένει καθοδική. Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις αλλά προτεραιότητα αυτή την ώρα έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων.

Συντήρηση και καθαρισμός σχολείων για την επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών- Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments