Πολιτική

ΚΥΑ δικαστήρια: Ποιες δίκες επιτρέπονται, τι παραμένει σε αναστολή

ΚΥΑ δικαστήρια: Ποιες δίκες επιτρέπονται, τι παραμένει σε αναστολή
ΚΥΑ δικαστήρια: Δείτε τι ισχύει σε σχέση με τα δικαστήρια με βάση τη νέα ΚΥΑ της κυβέρνησης.

ΚΥΑ: Μέχρι και το τέλος Μαΐου παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία οι γραμματείες των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών των δικαστηρίων και εισαγγελιών ρυθμίζονται με αποφάσεις των οργάνων διοίκησης τους.

Επίσης, από Τρίτη 2 Ιουνίου επανεκκινεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, με φυσική παρουσία τόσο των σπουδαστών, όσο και των διδασκόντων, ενώ διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας της Σχολής. Το καθεστώς της μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας καθώς και της αναστολής των νομίμων και δικαστικών προθεσμιών, όπως ίσχυε με την προηγούμενη ΚΥΑ, παρατείνεται έως και 31 Μαΐου 2020. Τέλος, σε νομοθετική ρύθμιση που θα θεσπιστεί μέσα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ότι η επανεισαγωγή προς συζήτηση των υποθέσεων που ματαιώθηκαν την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων, θα γίνεται οίκοθεν.

Δείτε την νέα ΚΥΑ ΕΔΩ

Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγινε γνωστό από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα (Malls). Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα (malls), οι ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα ανακοινωθούν τα μέτρα και οι κανόνες για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων», ενώ τόνισε πως «η κανονικότητα έρχεται νωρίτερα στη χώρα». Κατά τα λοιπά, αναμένεται να εκδοθεί και δελτίο Τύπου άμεσα από το υπουργείο αναφορικά με όλους τους κανόνες του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα. «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments