Αθλητισμός

Bundesliga επιστροφή: Ο Χάαλαντ το πρώτο γκολ μετά την επανέναρξη

Bundesliga επιστροφή: Ο Χάαλαντ το πρώτο γκολ μετά την επανέναρξη
Bundesliga επιστροφή: Ο «συνήθης ύποπτος» Έρλινγκ Χάαλαντ της Μπορούσια Ντόρτμουντ πέτυχε το πρώτο γκολ στην επανέναρξη της Bundesliga μετά τον κορωνοϊό.

Bundesliga  επιστροφή: Ποιος άλλος; Ο «συνήθης ύποπτος» Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε το πρώτο γκολ στην επανέναρξη της Bundesliga. Ο Νορβηγός φορ σκόραρε στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ απέναντι στη Σάλκε αφού παρά την απραξία κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυτός παραμένει «καυτός».

Μπραντ και Αζάρ συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Χάαλαντ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-0 πετυχαίνοντας το 13ο γκολ του σε 12 ματς με τους «κιτρινόμαυρους». Το ντέρμπι Ντόρτμουντ – Σάλκε μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα του Σαββάτου, αλλά τόσο σε αυτή την αναμέτρηση, όσο και στις υπόλοιπες, έχουν παρθεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Οι αναπληρωματικοί φορούν μάσκες, οι μπάλες έχουν αποστειρωθεί, τα γάντια είναι απαραίτητο αξεσουάρ.

Δείτε φωτό από το Reuters

Ποιες χώρες ακολουθούν

Αρχές Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 4 του μήνα, θα έχουμε σέντρα και στην Πορτογαλία. Μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις και συζητήσεις, η Primeira Liga θα συνεχιστεί ακριβώς από εκεί που σταμάτησε. Από την 25η αγωνιστική. Αρχικά, οι ποδοσφαιρικές Αρχές είχαν αποφασίσει να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου ωστόσο αναθεώρησαν.

Μια εβδομάδα αργότερα, η βυθισμένη στο πένθος Ιταλία, που αυτή τη στιγμή μετρά πάνω από 31.600 νεκρούς και 220.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, θα επιδιώξει να γυρίσει σελίδα. Μόλις την Τετάρτη 13 Μαΐου έγινε γνωστό δια στόματος υπουργού Αθλητισμού πως η Serie A θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου. Συγκεκριμένα, ο Βιντσέντζο Σπανταφόρα ανακοίνωσε πως οι ιταλικές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τους από τις 18 Μαΐου και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στις 13 Ιουνίου. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι ομάδες θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν τη σέντρα ενώ αν βρεθεί ένα θετικό κρούσμα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όλη η ομάδα θα πρέπει να απομονωθεί για δύο εβδομάδες.

Και από τη γειτονική Ιταλία το ενδιαφέρον στρέφεται στην Ισπανία. Ακόμη μια χώρα που έχει «βασανιστεί» από τον φονικό ιό. Μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν την πρωτοπόρο της LaLiga, Μπαρτσελόνα, από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα καταλήξει άραγε το τρόπαιο στην πρωτεύουσα ή στην Καταλονία; Οι σύλλογοι από τις 25 Μαΐου θα ξεκινήσουν τις ομαδικές προπονήσεις τους και άπαντες ελπίζουν πως μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Διαβάστε για όλα τα πρωταθλήματα στο αφιέρωμα του pagenews.gr εδώ

Δείτε βίντεο από την είσοδο των παικτών και τις αποστάσεις που τηρήθηκαν στην Bundesliga

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments