Ελλάδα

Τροχαίες παραβάσεις: 3.167 έλεγχοι σε οχήματα από την αστυνομία – 679 οι παραβάτες

Τροχαίες παραβάσεις: 3.167 έλεγχοι σε οχήματα από την αστυνομία – 679 οι παραβάτες
Τροχαίες παραβάσεις: Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν έλεγχοι σε οχήματα στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών και βεβαιώθηκαν 679 παραβάσεις.

Τροχαίες παραβάσεις: Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε 3.167 οχήματα στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών και βεβαιώθηκαν 679 παραβάσεις. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας η μεγάλη πλειοψηφία των παραβάσεων έχουν να κάνουν με υπερβολική ταχύτητα και πιο συγκεκριμένα:

  • 502 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 58 για παράνομη στάθμευση σε διαβάσεις, πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης για Άτομα Με Αναπηρία,
  • 37 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 26 παραβάσεις ΚΤΕΟ,
  • 14 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και
  • 42 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 θα ανοίξουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα (malls). Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα (malls), οι ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι. Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα ανακοινωθούν τα μέτρα και οι κανόνες για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων», ενώ τόνισε πως «η κανονικότητα έρχεται νωρίτερα στη χώρα».

Κατά τα λοιπά, αναμένεται να εκδοθεί και δελτίο Τύπου άμεσα από το υπουργείο αναφορικά με όλους τους κανόνες του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα. «Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments