Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Tα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 9.000 – 119 οι νέοι θάνατοι

Ρωσία κορωνοϊός: Tα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 9.000 – 119 οι νέοι θάνατοι
Ρωσία κορωνοϊός: Σημειώνεται μια μικρή μείωση στα 9.200 νέα κρούσματα από τα 10.598 που είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη ημέρα οι αρχές της Ρωσίας.

Ρωσία κορωνοϊός: Νέο κύμα κρουσμάτων σημείωσε η χώρα σήμερα καθώς κατέγραψε 9.200 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο σημειώνεται μια μικρή μείωση από τα 10.598 νέα κρούσματα που είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη ημέρα οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας.

Η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με την Covid-19 στη Ρωσία προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα ανέρχεται τώρα σε 272.043.Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.537 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την νόσο στη χώρα.

Στον αντίποδα, η Ισπανία σήμερα κατέγραψε 102 θανάτους από τον κορωνοϊό στη διάρκεια του 24ωρου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί σε ένα 24ωρο, από τα μέσα Μαρτίου. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 27.563, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα σε 230.698 από 230.183 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Στην Ταϊλάνδη δεν καταγράφηκαν σήμερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ή θάνατοι από τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο

Η χώρα έχει αρχίσει να ξανανοίγει επιχειρήσεις και να χαλαρώνει περιορισμούς που έχει επιβάλλει. «Σήμερα υπάρχουν δύο μηδενικά (…) ευχαριστούμε όλους τους Ταϊλανδούς για την συνεργασία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου Διαχείρισης της Κρίσης με την Covid-19, Ταουισίν Ουισανουγιοτίν. Είναι η δεύτερη ημέρα από τις 9 Μαρτίου που η χώρα δεν καταγράφει νέα κρούσματα

Η Ταϊλάνδη θα επιτρέψει  στις 17 Μαίου να ξανανοίξουν εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα. Επίσης θα μειώσει την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα κατά μία ώρα, δηλαδή θα ισχύει από τις 23:00 ως τις 04:00, ενώ ως σήμερα ισχύει από τις 22:00 ως τις 04:00. Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει συνολικά 3.025 κρούσματα και 56 θανάτους.

Μέχρι τον Ιούνιο επιστήμονες στη Ρωσία θα έχουν ολοκληρώσει το εμβόλιο τους, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, και θα επιδιώξουν να έχουν την πιστοποίηση ώστε να χρησιμοποιηθεί ευρέως από τον Σεπτέμβριο – Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments