Πολιτική

Yπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν

Yπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν
Yπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο: Οι αλλαγές αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά σχολεία.

Yπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο: Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει στην αφαίρεση διατάξεων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά σχολεία. Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργείου, θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη του Μαΐου. Παράλληλα, δεν θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των πρότυπων σχολείων από το γυμνάσιο στο λύκειο, αλλά μόνο από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Επίσης, θα αφαιρεθεί η ρύθμιση που όριζε ότι τα πανεπιστημιακά πειραματικά σχολεία θα μετατρέπονταν σε πρότυπα. Αντίθετα, θα διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους και θα δέχονται υποψηφίους με κλήρωση. Ακόμη, θα αφαιρεθεί η διάταξη που καθόριζε ότι ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις του δημοτικού από 22 θα ανέλθει στους 24 (και μαζί με την προσαύξηση του 10% σε 26). Στο νομοσχέδιο δεν θα συμπεριληφθούν ούτε οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί σχετικά με τα Επαγγελματικά Λύκεια και το ηλικιακό όριο των 17 ετών κατ’ ανώτερο. Όσον αφορά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς αναμένονται τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία από το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων από τους ειδικούς.

Στις 14.720 έφτασαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα νηπιαγωγεία

Στις 14.720 έφτασαν οι αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Μέσα σε τρεις μέρες από την στιγμή που ανακοινώθηκε η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης οι γονείς έσπευσαν να μπούνε στην σχετική πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται ότι ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr. Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Παράλληλα δείτε την Υφυπουργό Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη, να μιλά για τα αυστηρά μέτρα προστασίας, την επιστροφή στα σχολεία του γυμνασίου και του λυκείου και για το πότε και αν θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments