Ελλάδα

Εμβόλια Τσιόδρας κορωνοϊός: Οι εκτιμήσεις του για τα εμβόλια

Εμβόλια Τσιόδρας κορωνοϊός: Οι εκτιμήσεις του για τα εμβόλια
Εμβόλια Τσιόδρας κορωνοϊός: Στην πορεία των ερευνών για την εύρεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Εμβόλια Τσιόδρας κορωνοϊός: Στην πορεία των ερευνών για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας πως δύο παγκόσμιες έρευνες για εμβόλιο είναι στη φάση 2 ενώ 110 είναι σε στάδιο έρευνας. Παράλληλα, εκτίμησε πως πιθανώς στο τέλος αυτού του έτους ή τις αρχές του επομένου, θα έχει βρεθεί θεραπεία.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς μια διαδικασία παραγωγής εμβολίου περνάει από συγκεκριμένες φάσεις”.

Όπως εξήγησε, στην τρίτη φάση, το εμβόλιο δίνεται στον πληθυσμό. «Χρειάζεται χρόνο για αυτό ακούτε ό,τι χρειάζεται έναν, ενάμιση χρόνο. Ευελπιστούμε ότι κάποια από τα εμβόλια θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα χρειαστούν πολλά εμβόλια, δεν θα φτάσει ένα. Εθελοντικά θα τα πάρουν οι άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, μακρόχρονη διαδικασία με τους μεγίστους κανόνες ασφαλείας. Πιστεύω ότι θα αργήσει, και να βγουν γρήγορα εμβόλια δεν θα είναι σε επαρκείς ποσότητες για όλον τον κόσμο».

Όσον αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία για διάφορους λόγους:

  • Πρώτον, υπάρχει ανισότητα στην εκπαίδευση για παιδιά που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.
  • Δεύτερον, υπάρχει κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική γνώση. Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούσαν στο εξωτερικό ολοκληρωτικά την εκπαίδευση.
  • Τρίτον, αναγνωρίζονται περισσότερες επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Ας μην υποτιμάμε την επιρροή του σχολείου στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.
  • Τέταρτον, υπάρχουν οικονομικοί λόγοι. Το κόστος της μη παρακολούθησης θα είναι πάντα υψηλότερο για ένα παιδί που ζει σε ένα περιβάλλον με προβλήματα.
  • Τέλος, είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι, σε απομόνωση, θα είναι ασφαλέστερο. Αν όμως βγαίνει να παίζει στη γειτονιά, τότε εκτίθεται σε κίνδυνο. Οριζόντιες αποφάσεις είναι δύσκολο να λαμβάνονται.

«Το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Υπάρχουν αρκετά υπέρ και κάποιοι ενδοιασμοί. Από την άλλη η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν τα περισσότερα παιδιά, υπό προϋποθέσεις, στην κανονικότητα που τους στερήσαμε. Κατά τη γνώμη μου τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Κι όσο περνά ο καιρός, το κοινωνικό κόστος του να κρατά κανείς σχολεία κλειστά θα μεγενθύνεται. Μπορούν να επιστρέψουν στα δημοτικά τα παιδιά μας με κανόνες υγιεινής. Με απόσταση, προσαρμοσμένα στην λειτουργία του σχολείου. Στην ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments