Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 110 νεκροί – 418 κρούσματα σε 24 ώρες

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: 110 νεκροί – 418 κρούσματα σε 24 ώρες
Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Κατά 110 αυξήθηκαν οι νεκροί του κορωνοϊού στην Γαλλία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 28.132.

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Η Γαλλία συνεχίζει να μετρά θύματα από τον φονικό ιό καθώς και σήμερα κατέγραψε 110 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο. Με βάση τον τελευταίο απολογισμό η χώρα έχει 28.132 νεκρούς από κορωνοϊό, αριθμό που την κατατάσσει στην τέταρτη θέση των χωρών παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ιταλία.

Χθες, οι αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μετά από προσαρμογή στοιχείων των περιφερειακών ιατρικών κέντρων σε γηροκομεία. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 418 (143.845 το σύνολο). Αυτός ο ρυθμός αύξησης (0,3%) ευθυγραμμίζεται με το μέσο όρο ημερήσιας αύξησης μετά το τέλος του lockdown στις 11 Μαΐου. Την προηγούμενη ο αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε μέσα σε 24 ώρες κατά 524.

Ζητά «περισσότερο συντονισμό» στο άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Η Γαλλία ζητεί «περισσότερο συντονισμό» στο άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που ορισμένες χώρες μέλη έχουν ήδη κάνει ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος. «Είναι επείγον να συντονιστούμε, αυτό θα είναι το μήνυμά μου σήμερα το απόγευμα» κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών Τουρισμού, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

«Θα θέσω το θέμα. Ειλικρινά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάθε ένας κάνει τις δικές του ανακοινώσεις», προειδοποίησε την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες αίρουν σταδιακά τα μέτρα της καραντίνας που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19. Στόχος είναι το σταδιακό άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων περί τις 15 Ιουνίου, δήλωσε ο Ζαν-Μπατίστ Λεμουάν. «Μέχρι τότε, πρέπει να συνεργασθούμε με τις όμορες χώρες, μεταξύ Ευρωπαίων, για να αποφύγουμε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων», επέμεινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments