Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα κρούσματα – Σχεδόν 3.000 οι νεκροί

Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα κρούσματα – Σχεδόν 3.000 οι νεκροί
Ρωσία κορωνοϊός: 8.764 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 308.705, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 2.972.

Ρωσία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, η χώρα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 135 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών (νέο αριθμό ρεκόρ), ωστόσο για πρώτη φορά μειώθηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού. Συνολικά οι θάνατοι από τον ιό στη χώρα ανέρχονται σε 2.972, ενώ 8.764 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 308.705 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρωσία, καθιστώντας την τη δεύτερη πλέον πληγείσα από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ.

Οι ρωσικές αρχές επισημαίνουν ότι η κατάσταση στη χώρα σταθεροποιείται, ενώ την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται

Η δρ. Μελίτα Βούγνοβιτς, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι η κατάσταση εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης, μετέδωσε το πρακτορείο Tass. Στη Μόσχα, την περιοχή της Ρωσίας που έχει πληγεί περισσότερο από την covid-19 οι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για όγδοη συνεχή εβδομάδα, ενώ επιτρέπονται μόνο βασικές μετακινήσεις. Ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε χθες Τρίτη ότι είναι πολύ νωρίς για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους Μοσχοβίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους για βόλτα.

Παράλληλα, επικριτές της κυβέρνησης αμφισβητούν τον αριθμό των νεκρών, καθώς το ποσοστό θνησιμότητας στη Ρωσία είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό στη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τις αρχές ότι δεν υπολογίζουν σωστά. Οι ρωσικές αρχές απορρίπτουν τις κατηγορίες εξηγώντας ότι καταμετρούν μόνο τους θανάτους βασική αιτία των οποίων είναι ο κορωνοϊός, την ώρα που άλλες χώρες συνυπολογίζουν όλους τους νεκρούς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Παράλληλα δείτε: Να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, φαίνεται να λέει ο ΠΟΥ, την ώρα που η Ρωσία κάνει λόγο για εμβόλιο το Σεπτέμβριο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments