Ελλάδα

Μεγάλες παραλίες στην Αττική για να κάνετε άνετα μπάνιο μετά την καραντίνα

Μεγάλες παραλίες στην Αττική για να κάνετε άνετα μπάνιο μετά την καραντίνα
Λίγη ώρα από την Αττική και βρίσκεστε σε επίγειο παράδεισο.

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει νέες συνθήκες ακόμη και στο μπάνιο στη θάλασσα. Οι περιορισμοί και οι αποστάσεις που απερέκλιτα πρέπει να τηρούνται δεν δίνουν την δυνατότητα σε όλους να πάνε και να καθίσουν άνετα στην παραλία, αφού είτε θα αναγκαστούν να πάνε σε μια μη οργανωμένη όπου ελοχεύει ο κίνδυνος του συγχρωτισμού ή αν δεν πάνε νωρίς σε κάποια οργανωμένη δεν θα προλάβουν να εξασφαλίσουν ξαπλώστρα.

Κι όμως για τα παραπάνω προβλήματα υπάρχει λύση, αρκεί να διαθέτεις καλή διάθεση, μεταφορικό μέσο και όρεξη για μίνι απόδραση. Οι επιλογές είναι πολλές και καλές. Καθαρά νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό για μια μικρή απόδραση. Πρόκειται για μεγάλες παραλίες μία με μιάμιση ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας όπου μπορείς να τις επισκεφθείς και να νιώθεις άνετα χωρίς το αίσθημα του συνωστισμού, αλλά και του φόβου για τον κορωνοϊό. Η ακτογραμμή της Αττικής άλλωστε είναι πολύ μεγάλη και κρύβει αρκετές επιλογές.

Παραλία Ψάθα

Η μεγάλη ελεύθερη παραλία βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρας με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και το πυκνό πευκοδάσος του βουνού από πάνω της, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα από τα Βίλια και 60 δυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Εδώ κατά την αρχαιότητα ήταν άλλο ένα λιμάνι των Μεγαρέων στον Κορινθιακό κόλπο, ο Πάνορμος. Το σημερινό όνομά της η παραλία το οφείλει σύμφωνα με τους μελετητές της λαογραφίας της περιοχής στον μεγάλο αριθμό υδρόβιων φυτών με κυριότερο το ψαθί, ένα είδος καλαμιού, από το οποίο κατασκευάζονται οι γνωστές μας «ψάθες».

Χάρακας

Η παραλία Χάρακας είναι τεράστια και συγκεκριμένα από τις πιο μεγάλες στην Αττική. Είναι ρηχή, με άμμο και αρκετό χώρο. Βρίσκεται στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, 65 χιλιόμετρα απ’ το κέντρο της Αθήνας. Είναι αδιαμφισβήτητα μια υπέροχη παραλία με αρκετή άπλα και ησυχία, κατάλληλη για τις πρώτες βουτιές. Τα νερά του Χάρακα είναι πεντακάθαρα και ενώ η παραλία είναι ατελείωτο και για να την απολαύσουν τα παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι δε θα πας μόνο μία φορά.

Μπρεξίζα

Η παραλία Μπρεξίζα κερδίζει τα τελευταία χρόνια τη Γαλάζια σημαία και όχι άδικα. Βρίσκεται στη Νέα Μάκρη και πήρε το όνομά της απ’ τον αρχαιολογικό χώρο – έναν ναό αφιερωμένο στους Αιγύπτιους Θεούς. Αμμουδερή και άνετη σε ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά με τους εντυπωσιακούς φοίνικες που την δροσίζουν με τη σκιά τους. Την παραλία διατρέχει ένας μεγάλος πεζόδρομος, όπου αξίζει να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο.

Λεγραινά

Κατευθυνόμενος προς το Σούνιο και λίγο πριν φτάσεις στον ειδυλλιακό Ναό του Ποδειδώνα θα συναντήσεις την εξίσου ειδυλλιακή παραλία των Λεγραινών με τα καταγάλανα νερά και το ιδιαίτερο τοπίο. Είναι μια παραλία εξαιρετικά ευρύχωρη, σε μήκος και σε πλάτος, χωρίς πολυκοσμία και οργάνωση, ό, τι πρέπει για να απλωθείτε εσείς και τα παιδιά, απολαμβάνοντας το μπάνιο σας και τηρώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους λουόμενους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments