Διεθνή

Μεξικό κορωνοϊός: Ανεξέλεγκτος ο ιός – 424 νεκροί σε ένα 24ωρο

Μεξικό κορωνοϊός: Ανεξέλεγκτος ο ιός – 424 νεκροί σε ένα 24ωρο
Μεξικό κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 6.000 στη χώρα, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 56.594, με 2.248 νέα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο.

Μεξικό κορωνοϊός: Το δράμα συνεχίζεται στη χώρα καθώς ο φονικός ιός συνεχίζει να σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους. Ειδικότερα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 6.090 νεκρούς στο Μεξικό. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 424 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στη νόσο του κορωνοιού το μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα στη χώρα, καθώς και 2.248 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανήλθε σε 6.090 νεκρούς και ο αριθμός των κρουσμάτων σε 56.594, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε την Τρίτη, όταν διαγνώστηκαν 2.713, ενώ ο προηγούμενος βαρύτερος απολογισμός νεκρών εξαιτίας της COVID-19 είχε καταγραφεί τη 12η Μαΐου και ήταν 353. Ένα ανείπωτο δράμα ζει η Λατινική Αμερική, αφού την τελευταία εβδομάδα ξεπέρασε ακόμη και τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθημερινά, σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ειδικότερα, κατέγραψε περίπου το ένα τρίτο των 91.000 κρουσμάτων μόλυνσης αυτή την εβδομάδα, ενώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αναλογεί από ένα 20%. Η Βραζιλία ξεπέρασε τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει η χώρα που κατατάσσεται τρίτη σε αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Τα κρούσματα στη Βραζιλία πλέον αυξάνονται καθημερινά με ρυθμό που υπολείπεται αυτόν μόνο μίας χώρας, των ΗΠΑ.

Καθώς έχει πλέον ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια κρούσματα, ο SARS-CoV-2 έχει πλέον προσβάλει μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες όσους ανθρώπους παρουσιάζουν οξεία μορφή γρίπης κάθε χρόνο: ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει πως ο αριθμός αυτών των τελευταίων κυμαίνεται μεταξύ των 3 και των 5 εκατομμυρίων. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει πάνω από 326.000 ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, καθώς οι εξετάσεις που γίνονται συνεχίζουν να είναι συγκριτικά λίγες, ενώ πολλές χώρες δεν συμπεριλαμβάνουν στους απολογισμούς τους όσους πεθαίνουν εκτός νοσοκομείων.

Περισσότεροι από 1000 θάνατοι σε 24 ώρες – Δείτε παράλληλα και το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments