Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα

Ελλάδα κορωνοϊός: 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα
Ελλάδα κορωνοϊός: Ακόμη 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Οι αρχές συνεχίζουν την ιχνηλάτηση

Ελλάδα κορωνοϊός: Δώδεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά, τα 10 προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που εμφάνισαν. Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αποδείχτηκε ότι είναι θετικά στον Covid 19. Ειδικότερα πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μία 21χρονη έγκυο. Μετά και τις εξελίξεις αυτές, οι ειδικοί υποχρεώνονται πλέον να προχωρήσουν την Παρασκευή σε νέα ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των δύο τελευταίων.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την πανδημία στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 3 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2853. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% αφορά άνδρες, ενώ τα 612 (21,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.436 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 168 άνθρωποι. Οι 49 (29,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 21 ασθενείς, 13 άνδρες και 8 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 8 (38,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά στη χώρα έχουν συνολικά ελεγχθεί 144078 κλινικά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments