Διεθνή

Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση – Βρέθηκαν επιζώντες

Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση – Βρέθηκαν επιζώντες
Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση που συνετρίβη στο Καράτσι ήρθε στη δημοσιότητα. Βρέθηκαν επιζώντες στα συντρίμμια.

Αεροπορικό δυστύχημα Πακιστάν: Δραματικές είναι οι εικόνες από το Καράτσι του Πακιστάν όπου κατέπεσε το αεροπλάνο των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών. Τα θετικά νέα είναι ότι βρέθηκαν δύο τουλάχιστον επιζώντες, όμως ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς. Θυμίζουμε ότι στην πτήση επέβαιναν, επιβάτες και πλήρωμα, 107 άνθρωποι. Υπάρχουν φόβοι και για νεκρούς στο έδαφος από την σύγκρουση του αεροπλάνου.

Ένας από τους επιβάτες ήταν ο τραπεζίτης ονόματι Ζαφάρ Μαχμούντ, ο οποίος επέζησε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης, Αμπντούρ Ρασίντ Κάνα. Δείτε βίντεο από την επιχείρηση για να σωθεί.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Πακιστάν ανέφερε ότι ως εκ θαύματος ανασύρθηκαν ζωντανοί επιβεβαιωμένα δύο άτομα: Ο CEO της τράπεζας και ένα ακόμη άτομο, ονόματι Μοχντ Ζουμπαΐρ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένα τρίτο άτομο από τους επιβάτες έχει ανασυρθεί ζωντανός, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος έχει σχηματιστεί μία άμορφη μάζα. Σπίτια έχουν καταρρεύσει και κομμάτια της καμπίνας του αεροσκάφους έχουν γίνει «ένα». Το σκηνικό θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή. Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα, λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης, και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση

Η συντριβή καταγράφηκε και από επιβάτες άλλης πτήσης που πετούσε κοντά

Ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι στα νότια της χώρας λίγο αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο πιλότος της πτήσης PK 8303 έστειλε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου ότι το αεροπλάνο υπέστη απώλεια ισχύος και στους δύο κινητήρες του, κατά την δεύτερη προσπάθειά του να το προσγειώσει, σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πιλότος φαίνεται ότι ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να το προσγειώσει και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει εκ νέου. Τότε ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή, δηλαδή να βγαίνει εκτός πορείας.

Εκείνος απάντησε «Γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει τους κινητήρες» και ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι. Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δόθηκε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους. Μετά δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πτήση PK 8303 συνετρίβη με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Μεταξύ των νεκρών είναι και το μοντέλο Ζάρα Αμπίντ, η οποία βρισκόταν στη μοιραία πτήση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments