Οικονομία

Αυτές είναι οι εταιρείες που κλείνουν τα γραφεία τους για πάντα

Αυτές είναι οι εταιρείες που κλείνουν τα γραφεία τους για πάντα
Η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει μεγάλες εταιρείες να πάρουν σκληρές αποφάσεις.

Η πανδημία του φονικού κορωνοϊού covid-19 εκτός από ανθρώπινες ζωές ρήμαξε την παγκόσμια οικονομία, ενώ έθεσε νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εταιρειών και υπαλλήλων – όσον εταιρειών μπόρεσαν να παραμείνουν όρθιες από αυτή την λαίλαπα.

Μεγάλες εταιρείες διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια του lockdown όπου ο περισσότερος κόσμος έμεινε σπίτι, η δουλειά που έπρεπε να βγει εις πέρας από τους υπαλλήλους που έμειναν σπίτι ως ένα ακόμη μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, βγήκε και με το παραπάνω. Έτσι παγκόσμιοι κολοσσοί, όπως το Facebook και το Twitter ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανοίξουν για φέτος τα γραφεία τους, ενώ κάποιες δήλωσαν πως δεν θα τα ανοίξουν ποτέ.

«Το Facebook είπε σήμερα ότι θα αρχίσει να επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους του να ζητούν μια μόνιμη αλλαγή στις θέσεις εργασίας τους που θα τους επιτρέπει να εργάζονται από απόσταση. Η εταιρεία θα ξεκινήσει σήμερα, καθιστώντας τις περισσότερες από τις θέσεις εργασίας της στις ΗΠΑ επιλέξιμες για απομακρυσμένες προσλήψεις και θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για θέσεις αποκλειστικά απομακρυσμένη εργασίας αργότερα φέτος.»

Μέχρι στιγμής οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει πως τα γραφεία τους θα παραμείνουν κλειστά καθώς ξεκινούν μετάβαση σε μοντέλα απομακρυσμένης εργασίας, είναι οι παρακάτω

AWeber

«Το μέλλον για την AWeber’s ξεκινά σήμερα ως εταιρεία απομακρυσμένης εργασίας – κάτι που αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη μας οργανωτική αλλαγή τα τελευταία 21 χρόνια»

Coinbase

Η εταιρεία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι θα είναι σε θέση να εργάζονται στο γραφείο αλλά θα έχουν όλοι την επιλογή να εργαστούν από απόσταση ή να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ εργασίας εντός και εκτός γραφείου».

Lambda School

“Σήμερα το Lambda School παρουσίασε μια μόνιμη πολιτική» εργασία από οπουδήποτε «. Οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να εργάζονται από το σπίτι, από ένα γραφείο ή από οπουδήποτε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη Αυγούστου τουλάχιστον”.

Otis

«Αυτή την εβδομάδα, ξεκίνησε το Work from Anywhere (Εργασία από Οπουδήποτε). Θα διατηρήσουμε το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη ως έδρα (πρόκειται για ενοικιαζόμενα γραφεία). Όλοι μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε στις Η.Π.Α.»

Shopify

«Από σήμερα, το Shopify  είναι μια ψηφιακή εταιρεία. Θα διατηρήσουμε τα γραφεία μας κλειστά μέχρι το 2021, ώστε να μπορέσουμε να τα επεξεργαστούμε εκ νέου αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Μετά από αυτό, οι περισσότεροι θα λειτουργούν μόνιμα από απόσταση. Η κεντρική θέση του γραφείου έχει τελειώσει.»

Square

“Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι εργαζόμενοι στη Square θα μπορούν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, ακόμη και όταν τα γραφεία αρχίσουν να ανοίγουν ξανά”.

Twitter

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι για όσο καιρό θεωρούν ότι χρειάζεται»

Upwork

“Η @Upwork γνωρίζει από πρώτο χέρι τα απίστευτα αποτελέσματα που μπορούν να προσφέρουν οι αποκεντρωμένες ομάδες. Με βάση την 20ετή εμπειρία μας ως εταιρεία απομακρυσμένης εργασίας, τώρα αγκαλιάζουμε μόνιμα ένα «κυρίως απομακρυσμένο» μοντέλο”.

Κάποιες εταιρείες όπως οι παρακάτω έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα γραφεία τους θα παραμείνουν κλειστά για αρκετό χρονικό διάστημα. Η Amazon μέχρι τον Οκτώβριο, η Box μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, η Google μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, η PayPal μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, η Salesforce μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 όπως και η Zillow.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments