Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης ανοιχτά καταστήματα: Στην αγορά του Πειραιά ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης ανοιχτά καταστήματα: Στην αγορά του Πειραιά ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης ανοιχτά καταστήματα: Επίσκεψη στον Πειραιά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητά με επιχειρηματίες και απλούς πολίτες σε Πασαλιμάνι και Σωτήρος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ανοιχτά καταστήματα: Επίσκεψη στον Πειραιά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητά με επιχειρηματίες και απλούς πολίτες σε Πασαλιμάνι και Σωτήρος.

Κυριάκος Μητσοτάκης ανοιχτά καταστήματα: Στο Πασαλιμάνι και στην αγορά του Πειραιά βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στην επιστροφή των καταστημάτων εστίασης να βρεθεί με επιχειρηματίες της περιοχής και να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους τη δύσκολη αυτή περίοδο που βίωσαν με το lockdown της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πρώτα έκανε ένα πέρασμα από τις καφετέριες στο Πασαλιμάνι και βρέθηκε στην οδό Σωτήρος προκειμένου να δει από κοντά τόσο πως λειτουργούν τα καταστήματα όσο και αυτά που άνοιξαν σήμερα όπως τα καφέ και τα εστιατόρια. Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Πειραιά λίγο πριν από 12:30 και ξεκίνησε τη βόλτα του στα μαγαζιά που άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα αλλά και στις καφετέριες και τα εστιατόρια που λειτουργούν ξανά από σήμερα μετά από σχεδόν 2,5 μήνες. Στο πλάι του και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με καταστηματάρχες και θαμώνες για την προσαρμογή τους στη νέα καθημερινότητα και στους κανόνες υγειονομικής προστασίας που απαιτούνται λόγω της πανδημίας. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες επαναλειτουργούν επί δύο εβδομάδες πλέον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου. «Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ότι με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος», ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αντισταθμιστεί παράλληλα η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμα ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου ο πρωθυπουργός συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments