Πως Να

Πως να ωριμάσω τις μπανάνες

Πως να ωριμάσω τις μπανάνες
Μερικά tips για να μπορέσεις να μετατρέψεις τις άγουρες μπανάνες σε ώριμες.

Οι μπανάνες είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα για πολλούς ανθρώπους. Μια μπανάνα είναι αρκετή για να μας κρατήσει χορτάτους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το βασικό μας γεύμα. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε πέσει σε άγουρες μπανάνες. Φαινομενικά αυτό δεν είναι εύκολο καθώς αυτές ξεχωρίζουν από το πράσινο χρώμα. Βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι κίτρινες εξωτερικά και μέσα να είναι άγουρες και σκληρές.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε πέσει σε άγουρες μπανάνες υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να επισπεύσετε τη διαδικασία ωρίμανσης. Η τεχνητή ωρίμανση γίνεται τοποθετώντας τα φρούτα σ’ένα κλειστό δοχείο ή σε μια σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου. Τα φρούτα θα πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό περιβάλλον για να μη διαφύγει το αιθυλένιο που παράγουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μια άλλη μέθοδος και πιο γρήγορη είναι αν μαζί με τα φρούτα τοποθετήσετε ένα μήλο φρούτο που παράγει πολύ αιθυλένιο. Αν δεν έχετε μήλο βάζετε μόνες τους τις μπανάνες, θα ωριμάσουν και μόνες τους, βγάζουν αρκετό αιθυλένιο. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο καθημερινά για σημάδια ωρίμανσης, όπως μαλάκωμα ή μαύρισμα.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να τις αφήσετε για πολύ καιρό γιατί μπορεί να σαπίσουν. Το ιδανικότερο είναι οι πέντε μέρες. Μ’αυτήν τη μέθοδο ωριμάζουν φρούτα όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκινα, βανίλιες, ακτινίδια, μήλα, αχλάδια, σύκα, αλλά και φρουτώδη λαχανικά όπως τομάτες. Βέβαια μερικά φρούτα δε θα ωριμάσουν εάν κοπούν άγουρα από το δέντρο, όπως τα εσπεριδοειδή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments