Ελλάδα

Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά

Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά
Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα.

Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα προέκυψαν από την πρόσφατη μεγάλη ιχνηλάτηση που έγινε στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Στην συγκεκριμένη ιχνηλάτηση -που έγινε την 14η ημέρα στο πλαίσιο του «Σχεδίου 0 – 7 – 14»- είχαν ληφθεί συνολικά 351 δείγματα.  Σημειώνεται πως από τα πέντε θετικά δείγματα, τα τέσσερα ελήφθησαν από οικογένειες στις οποίες ήδη υπήρχε παλαιότερα κρούσμα, ενώ το ένα θετικό δείγμα είναι υπό διερεύνηση, σύμφωνα με το larissanet.gr. Παράλληλα, η  συγκεκριμένη εικόνα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς παραμένει χαμηλά ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού στην κοινότητα Πλέον σήμερα γίνεται νέα ιχνηλάτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις  27 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας  η δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι πορεία βρίσκεται η κατάσταση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σύμφωνα με το larissanet.gr, στη 14η ημέρα συμμετείχαν πάνω από 15 συνεργεία από τον ΕΟΔΥ, από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στόχος είναι να ληφθούν εκατοντάδες δείγματα τα οποία θα σταλούν προς εξέταση στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε για την πορεία του ιού στη χώρα μας, καθώς και για τα δημοτικά σχολεία και τον τουρισμό.

Τα στοιχεία  που μελετούν οι ειδικοί από το μέτωπο του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιο Δημόπουλο, κρίνονται ως θετικά. Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ για το άνοιγμα των σχολείων, τον τουρισμό και την πορεία του  φονικού ιού στη χώρα μας. «Είναι μηδαμινά τα νέα κρούσματα, αυτό το δεδομένο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή προοπτική για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» είπε ο καθηγητής.

Τι ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, για τα δημοτικά σχολεία και τον τουρισμό

«Είναι η κατάλληλη περίοδος για να επανέλθουμε όσο περισσότερο στην κανονικότητα» ανέφερε για το άνοιγμα των δημοτικών τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. «Δεν μπορούμε να μείνουμε αποκλεισμένοι ως κράτος» είπε για τον τουρισμό. «Κρατώντας κάποιες διαδικασίες λογικές θα μπορέσουμε να έχουμε επανεκκίνηση στον τουρισμό, με δειγματοληπτικούς ελέγχους, τήρηση μέτρων προστασίας στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στις παραλίες, στις πισίνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης. Παράλληλα σημείωσε:  «Δεν μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία είναι υπό γενικό έλεγχο. Υπάρχει άγχος πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» επισήμανε ο κ. Δημόπουλος, ενώ πρόσθεσε «Για να εξαφανιστεί πλήρως ο κορωνοϊός είναι δύσκολο» τόνισε. «Ενδεχομένως να παραμείνει και να επιστρέψει προς το φθινόπωρο» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments