Ελλάδα

Η επική γελοιογραφία του ΚΥΡ για την επένδυση στο Ελληνικό η οποία όλο ξεκινάει

Η επική γελοιογραφία του ΚΥΡ για την επένδυση στο Ελληνικό η οποία όλο ξεκινάει
Ακόμη μια γελοιογραφία από τον σπουδαίο Έλληνα σκιτσογράφο.

Στην τελική ευθεία σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μπαίνει η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Μια επένδυση που θα διαμορφώσει μια νέα οικονομική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. «Αν όλα πάνε καλά, το project θα αρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, περίπου στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε στο Spiegel, πριν από κάποιες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πρώτο βήμα είναι η άμεση κατεδάφιση 450 κτηρίων στο Ελληνικό από τους συνολικά 958 κτηριακούς όγκους, μετά και τη σύμφωνη γνώμη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, έχουν ανάψει από τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου το «πράσινο φως».

Η συγκεκριμένη επένδυση θα έπρεπε σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης, αλλά και των επενδυτών να είχε ήδη ξεκινήσει, πράγμα που ακόμη δεν έχει συμβεί. Αφορμή για ένα χιουμοριστικό σκίτσο πήρε από αυτή την καθυστέρηση ο γνωστός σκιτσογράφος ΚΥΡ ο οποίος πόσταρε στην ιστοσελίδα του σήμερα το πρωί ένα σχετικό με την επένδυση σκίτσο.

Συγκεκριμένα ένα ζευγάρι περπατά και η γυναίκα αναρωτιέται: “Τι γίνεται με την επένδυση του ελληνικού;” για να πάρει απάντηση από το σύζυγό της: “Άκουσα ότι μαζί με τις εκδηλώσεις Ελλάδα 200 χρόνια θα εορτασθεί και το Ελληνικό 20 χρόνια”.

Ο ΚΥΡ γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες από την Αττάλεια της Μ.Ασίας. Σπούδασε καλές τέχνες στην ACCADEMIA DI BELLE ARTI της Ρώμης και γραφικές τέχνες στην ENALC του Τορίνου. Πρωτοδημοσίευσε σκίτσα του στο Ιταλικό περιοδικό IL TRAVASO και στην Κυριακάτικη CORRIERE DELLA SERA. Συνεργάστηκε με την ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το ΒΗΜΑ. Επίσης συνεργάστηκε με τα περιοδικά EIKONEΣ , ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ , ΓΥΝΑΙΚΑ και ΕΠΙΚΑΙΡΑ.  Στην περίοδο της χούντας η λογοκρισία του είχε απαγορεύσει να δημοσιεύει σκίτσα. Την περίοδο εκείνη έστελνε στο Λονδίνο αντιστασιακά σκίτσα στο περιοδικό HELLENIC REVIEW που εξέδιδε η Ελένη Βλάχου με το ψευδώνυμο MAC PAPA (Ήταν τα αρχικά ΜΑΚαρέζου, Παπαδόπουλο, ΠΑτακού). Έχει εκδόσει 38 λευκώματα. Στην τηλεόραση εργάστηκε ως βασικός συνεργάτης του Φρέντυ Γερμανού στην εκπομπή ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ. Έχει βραβευτεί σε πολλές Παγκόσμιες και Πανελλήνιες εκθέσεις με σημαντικότερη το 1ο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Χιούμορ στο ΜΟΝΤΡΕΑΛ του Καναδά. Το 2012 τον βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments