Θέσεις Εργασίας

ΕΣΥ προσλήψεις: Έρχονται πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας

ΕΣΥ προσλήψεις: Έρχονται πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας
ΕΣΥ προσλήψεις: Την πρόσληψη 2.250 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΕΣΥ προσλήψεις: Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αφορά στην πρόσληψη 2.250 ειδικευόμενων νοσηλευτών. Επίσης, περιλαμβάνεται και η ποσοστιαία κατανομή τους για τους νοσηλευτές ΠΕ και τους νοσηλευτές ΤΕ.

Ρυθμίζεται στην τροπολογία, το ποσοστό των εργαζόμενων νοσηλευτών που μπορούν να αποκτήσουν ειδικότητα για κάθε χρονική περίοδο λήψεως νοσηλευτικής ειδικότητας. Συγκεκριμένα στη τροπολογία ορίζεται ο συνολικός αναγκαίος χρόνος για τη λήψη κάθε ειδικότητας (18 μήνες) και εξειδίκευσης (6 μήνες) και καθορίζονται οι εκπαιδευτικές μονάδες αυτών.

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία;

Όπως συνιστώνται, οι 2.250 αυτές θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών καταλαμβάνονται σε ποσοστό 30% από νοσηλευτές ΠΕ κατηγορίας και σε ποσοστό 70% από νοσηλευτές ΤΕ κατηγορίας, ενώ καθορίζονται:

  • τα προσόντα των υποψηφίων για την απόκτηση της νοσηλευτικής ειδικότητας ή εξειδίκευσης,
  • η διαδικασία επιλογής τους,
  • οι αποδοχές τους, κ.λπ. (θα λαμβάνουν καθ’ όλη την διάρκεια της απασχόλησής τους τον βασικό μισθό του εισαγωγικού μισθολογικού κλιμακίου της εκπαιδευτικής βαθμίδας του άρθρου 9 του ν. 4354/15 καθώς και τις λοιπές μισθολογικές παροχές που λαμβάνει το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό).

Προβλέπεται ότι, την επιστημονική ευθύνη διαμόρφωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος των νοσηλευτικών ειδικοτήτων έχει Τριμελές Συμβούλιο Εκπαίδευσης υπό την οριζόμενη σύνθεση. Ορίζονται, «Συντονιστές Εκπαίδευσης» και «Αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης» των ειδικευομένων νοσηλευτών, οι αρμοδιότητες και ο τρόπος επιλογής τους.

Επίσης, καθιερώνεται «Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Εκπαίδευσης», για την παρακολούθηση της πορείας της κλινικής και θεωρητικής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων νοσηλευτών και καθορίζεται ο τρόπος έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Επικαιροποιείται το πλαίσιο σχετικά με την ανάκληση ή την αναστολή της ισχύος της βεβαίωσης ή της αδείας άσκησης του ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος. Ταυτόχρονα, προβλέπεται ότι οι δαπάνες για αναγκαίες διαγνωστικές πράξεις και οι δαπάνες νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στρατιωτικών και των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπηρετούν σε Αρχές εκτός EE και οι οποίοι έχουν προσβληθεί ή προσβάλλονται από τον κορωνοϊό COVID-19, καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τα ταμειακά διαθέσιμα των οικείων Στρατιωτικών Ακολούθων Άμυνας, για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες από τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου.

Αν αυτά δεν επαρκούν, ζητείται η αποστολή εμβάσματος από το οικείο Γενικό Επιτελείο. Οι εν λόγω ρυθμίσεις καταλαμβάνουν και τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών και των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ που διαμένουν με αυτούς. Και παρατείνονται αυτοδικαίως, για 12 μήνες από τη λήξη τους, (εντός του μηνός Ιουνίου 2020), οι συναφθείσες βάσει της παρ.2 του άρθρου 25 του ν.4613/19, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων συμβάσεις προσωπικού εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments