Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Μαΐου: 2 κρούσματα – 2.917 συνολικά – 175 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Μαΐου: 2 κρούσματα – 2.917 συνολικά – 175 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Μαΐου: Στους 175 παραμένουν οι νεκροί του φονικού ιού στην Ελλάδα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ακόμη, καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.917.

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 31 Μαΐου: Ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέδωσε όπως κάθε απόγευμα το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι δύο ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.917. Οι νεκροί– όπως φαίνεται και στο infographic– ανέρχονται στους 175.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Ανακοινώνονται 2 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους συμπολίτες μας, 13 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να τονισθεί πως 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180.518 κλινικά δείγματα.

Στους 175 οι νεκροί:

Για ένα ακόμα 24ωρο δεν καταγράφηκε κάποιος νεκρός στη χώρα. Τα τελευταία θύματα του ιού ήταν δύο άνδρες. Ο ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 175. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Κατά πληροφορίες είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχε καταγραφεί ακόμη ένας θάνατος πάλι στο «Αττικόν». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για έναν 78χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών:

Η εξαιρετική πορεία της εξέλιξης της νόσου στη χώρα μας επιτρέπει την επιστροφή των μικρών μαθητών στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Στο πέμπτο λοιπόν, κύμα επιστροφής στην κανονικότητα, στο επίκεντρο βρίσκεται η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την εκπαιδευτική κοινότητα να προετοιμάζονται επί ημερών για την μετάβαση με αναλυτικές οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό προς τους μαθητές. Εκτός από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τη Δευτέρα επανεκκινούν ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς στις τακτικές τους θέσεις εργασίας επιστρέφουν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι εργαζόταν το τελευταίο διάστημα μέσω τηλεργασίας.

Την ίδια μέρα, ανοίγουν και πάλι μετά από διάστημα τριών περίπου μηνών μια σειρά από επιχειρήσεις, κυρίως παροχής υπηρεσιών, δηλαδή:

  • Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας)
  • Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις.
  • Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)
  • Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (μόνο σε θερινούς κινηματογράφους).
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.
  • Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ
  • Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας).
  • Υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
  • Υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
  • Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων
  • Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).
  • Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
  • Υπηρεσίες μασάζ.
  • Κυριακάτικες αγορές και Εμποροπανηγύρεις κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments