Ελλάδα

Μαλακάσα: Άγρια επεισόδια σε διαμαρτυρία κατοίκων για τις δομές μεταναστών

Μαλακάσα: Άγρια επεισόδια σε διαμαρτυρία κατοίκων για τις δομές μεταναστών
Μαλακάσα: Ένταση με χημικά μεταξύ κατοίκων και ΕΛ.ΑΣ προκλήθηκε σε διαμαρτυρία που αφορούσε στις δομές των μεταναστών.

Μαλακάσα: Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και της ΕΛ.ΑΣ σε διαμαρτυρία των πρώτων με αφορμή τις δύο δομές μεταναστών που υπάρχουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει το μεσημέρι της Κυριακής (31/5).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή επιχείρησαν να κλείσουν προς ένδειξη διαμαρτυρίας, την Εθνική Οδό. Ωστόσο, στο σημείο αυτό παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ εμποδίζοντάς τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν τελικά χρήση χημικών για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών. Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό όπου  επιχείρησαν να την αποκλείσουν. Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση

Δηλώνουν πως είναι σε απόγνωση, καθώς, όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Κωνσταντίνος Λίτσας, η κατάσταση με τις δομές μεταναστών «είναι ανεξέλεγκτη». Μόλις την περασμένη Κυριακή μετανάστες βγήκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνεπλάκησαν μεταξύ τους με καδρόνια.

«Στο χωριό υπάρχουν περίπου 400 κάτοικοι και συνολικά στις δύο δομές περίπου 4.000 μετανάστες. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπήρχε δέσμευση του κυρίου Μηταράκη ότι θα είναι κλειστή η δεύτερη δομή που έφτιαξαν, αλλά ξαφνικά άνοιξε και 3.500 – 4.000 μετανάστες βρίσκονται στη Μαλακάσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

«Βοηθήσαμε πέντε χρόνια το μεταναστευτικό, κάναμε το χρέος μας να δεχτούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όμως όλα έχουν ένα όριο. Θα καεί η Πάρνηθα!». Θυμίζουμε πως οι αντιδράσεις ήταν έντονες στους κατοίκους του Ωρωπού, της Μαλακάσας και των γύρω περιοχών πριν από δύο μήνες περίπου.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία κλειστού κέντρου προσφύγων στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα. Για αυτό, τότε, οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο λιμάνι του Ωρωπού με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στην άφιξη 700 προσφύγων.

Πάντως, να σημειωθεί πως αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments