Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Γιώργου Βόβορα για τη νέα σεζόν

Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Γιώργου Βόβορα για τη νέα σεζόν
Παναθηναϊκός: Αναλυτικά όσα σχεδιάζει ο κόουτς του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν σε Euroleague και Basket League.

Παναθηναϊκός: Εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου βρίσκονται άπαντες στον Παναθηναϊκό. Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 14:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τα κεντρικά γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ. Σε αυτήν αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Συγκεκριμένα, θα κάνει ειδική μνεία στο εγχείρημα του PAO ALIVE αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις από την παύση της σεζόν στην Euroleague. Ακόμη, άπαντες αναμένουν την τοποθέτησή του σχετικά με τις προθέσεις του για την παραμονή του ή μη στο «πράσινο τιμόνι». 

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Βόβορας που θα κάθεται στον “πράσινο” πάγκο, καταστρώνει τα σχέδιά του για την ομάδα που θα “ρίξει” στα παρκέ από Σεπτέμβρη.

Ο 43χρονος τεχνικός έχοντας στο πλευρό του τον Θανάση Γιαπλέ δίνει προτεραιότητα στο ελληνικό αίμα, με τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου, Γιώργο Παπαγιάννη, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Κώστα Παπαδάκη και Νίκο Παππά να παίρνουν τα “πρωτεία”. Παράλληλα, η ομάδα ενισχύεται από το εξωτερικό, με τους ιθύνοντες να προσεγγίζουν, σύμφωνα με το  Eurohoops, ονόματα όπως αυτά του Λορένζο Μπράουν, του Κέβιν Πάνγκο αλλά και του Λάνγκστον Χολ. Συγκεκριμένα:

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις του Μπράουν και του Πάνγκο, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους “πράσινους” για την ενίσχυση των γκαρντ. Ο Λάνγκστον Χολ από την μεριά του είναι υποψήφιος για τη δεύτερη θέση combo guard ξένου στην περιφέρεια, με το Νίκο Παππά να παραμένει στο ΟΑΚΑ και τους Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιώργο Καλαϊτζάκη και Κώστα Παπαδάκη να συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο.

Για τα φόργουορντ, το “τριφύλλι” είναι η αλήθεια πως ψάχνει παίκτες που να έχουν έφεση στο ριμπάουντ προκειμένου να μπορεί να “χτυπήσει” στο τρανζίσιον. Σε αυτό καταλυτικό ρόλο θα παίξει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με τον ΝτεΣόν Τόμας να  πηγαίνει στη θέση “3”. Μια θέση που γνωρίζει από το πέρασμά του στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2014-2015. Κατά τα άλλα, και ο Ντίνος Μήτογλου αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στο “πράσινο” ρόστερ προσφέροντας τα μέγιστα στα παρκέ. Για τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος θα παραμείνει τελικά στον σύλλογο, ο Γιώργος Βόβορας σχεδιάζει να τον “ρίξει” κυρίως στη θέση 4, με μικρά ανεβάσματα στο “5” όταν ο Τόμας μετακινείται αντίστοιχα στο “4”.

Σημειώνεται, πως το “τριφύλλι” συγχρόνως έχει ψηλά στη λίστα του και τον Λεωνίδα Κασελάκη. Ο έμπειρος φόργουορντ που ήταν μέλος των «χρυσών» Εθνικών ομάδων U18 και U20 τη διετία 2008 – 2010 προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν στον Προμηθέα Πατρών. Με την ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο ωστόσο αναμένεται να του προτείνει μείωση και σε περίπτωση που δεν την αποδεχτεί θα μείνει ελεύθερος. 

Στο “κεφάλαιο” σέντερ, το πρότζεκτ “Γιώργος Παπαγιάννης” θα συνεχιστεί. Ο 22χρονος Μεγαρίτης, όντας πιο έμπειρος και αθλητικά ώριμος, θα είναι βασική επιλογή με στόχο να προσφέρει το κάτι παραπάνω στη ρακέτα. Σχετικά με τον Ίαν Βουγιούκα, η παραμονή του παραμένει μέχρι στιγμής με ερωτηματικό. Φυσικά, όλοι θέλουν να τα συμφωνήσει με την ΚΑΕ αφού η προσφορά του στην ομάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Εφόσον, το Παπαγιάννης – Βουγιούκας προχωρήσει θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει ενίσχυση με ένα πεντάρι που να έχει έφεση στη ρακέτα αμυντικά ενώ συγχρόνως να μπορεί να τελειώσει φάσεις μέσω pick ‘n’ roll.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments