Ελλάδα

Ο Δήμος Αμαρουσίου πληρώνει νοίκι, κοινόχρηστα και όλα τα έξοδα σε υπάλληλο “κλειδί”

Ο Δήμος Αμαρουσίου πληρώνει νοίκι, κοινόχρηστα και όλα τα έξοδα σε υπάλληλο “κλειδί”
Πρόκειται για ένα διαμέρισμα το οποίο άφησε κληρονομιά παλιός κάτοικος του Δήμου ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή από το 2009.

Ένα απίστευτο, ελληνικό και συνάμα “ρουσφετικό” γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο στον Δήμο Αμαρουσίου. Ο λόγος για την αποκάλυψη ότι ο δήμος Αμαρουσίου έχει παραχωρήσει ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας του σε υπάλληλό του, πληρώνοντας το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα και όλα τα έξοδα, ο οποίος συμμετέχει σε κρίσιμες επιτροπές όπου αποφασίζονται σημαντικά ζητήματα για το Μαρούσι. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται από ερώτηση που κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι  απευθυνόμενοι στον δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρο, στον αντιδήμαρχο Ακίνητης περιουσίας κ. Σταθούλη Σπυρίδωνα και στον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Σμυρνή Δημήτρη και η οποία κατατέθηκε σήμερα το πρωί με αριθμό πρωτοκόλλου19721/01.6.2020.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένη διεύθυνση της οδού Πλαστήρα υπάρχει ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου στο οποίο διαμένει δημοτικός υπάλληλος. Και ερωτούν εάν ο υπάλληλος αυτός έχει μισθωτήριο συμβόλαιο και αν όχι για ποιο λόγο, πόσο χρονικό διάστημα μένει εκεί, ποιος παραχώρησε το ακίνητο στον συγκεκριμένο υπάλληλο ενώ επισύναψαν στην ερώτησή τους και το παραστατικό του χρηματικού εντάλματος για πληρωμή κοινοχρήστων για τον μήνα Απρίλιο.

Να επισημάνουμε ότι το διαμέρισμα αυτό ανήκε σε συνταξιούχο κάτοικο του Δήμου Αμαρουσίου ο οποίος απεβίωσε το 2009 και στη διαθήκη του ανέφερε ότι παραχωρεί στον Δήμο το ακίνητό του. Ωστόσο το ακίνητο αυτό παραχωρήθηκε σε συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο Δήμο και μάλιστα σε επιτροπές κρίσιμων αποφάσεων για το Μαρούσι. Στα έγγραφα που παρουσιάζει το Pagenews.gr φαίνεται η δήλωση αποδοχής κληρονομιάς από το δήμο Αμαρουσίου το οποίο είχε αφήσει από το 2009 στην διαθήκη του ο Γιώργος Κουρκούτης ο οποίος στις 16 Μαρτίου του 2009 με ιδιόγραφη διαθήκη που δημοσιεύτηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Ιούνιο του 2010 άφηνε το διαμέρισμα στον Δήμο.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται “με τη διαθήκη αυτή ο αποβιώσας όρισε “όπως από την ευρεθησομένη κατά τον χρόνο του θανάτου του ακίνητη περιουσία περιέλθουν στον Δήμο Αμαρουσίου, το διαμέρισμα, η αποθήκη και το πάρκιν, από μια πολυκατοικία που βρίσκεται στο Μαρούσι και στην οδό Ν. Πλαστήρα 43Α”. Επίσης το Pagenewsd.gr παρουσιάζει και την βεβαίωση του αντιδημάρχου Αμαρουσίου κ. Σπύρου Σταθούλη ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 βεβαίωνε ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments