Άποψη

Το κέντρο της Γης

Το κέντρο της Γης
Στο θέμα του καλοκαιριού, δηλαδή στις διακοπές, αναφέρεται στο blog του στο pagenews.gr ο Γιάννης Αντύπας τονίζοντας πως ήρθε η στιγμή η χώρα μας να απευθυνθεί στις αγορές των Βαλκανικών χωρών. Παράλληλα, σημειώνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει φέτος τον εσωτερικό τουρισμό.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες η Ελλάδα ήταν η χώρα των δανείων. Τώρα είναι η Γη της Επαγγελίας! Βρετανοί και Ιταλοί μας… παρακαλούν να έρθουν για διακοπές στη χώρα μας. Λίγο εκβιαστικά, βεβαίως. Γιατί, αν δεν τους δεχθούμε ενδέχεται του χρόνου οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί αυτών των χωρών να μας «τιμωρήσουν». Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ… σχολαστικοί. Δε θα ήταν δίκαιο να έχουμε κλειστεί εμείς για ένα δίμηνο στα σπίτια μας για να αρπάξουμε τον κορωνοϊό από τους επισκέπτες. Θα ήταν άδικο. Ούτε τον τουρισμό και την οικονομία θα βοηθήσει μια τέτοια εξέλιξη. Ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τους Βρετανούς και Ιταλούς φίλους: αν η Ελλάδα ήταν «πρωταθλήτρια» στον κορωνοϊό θα είχαν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα μας ή όχι;

Το έχουν κάνει στο παρελθόν για πολύ λιγότερο σοβαρές «απειλές». Οπότε τώρα πρέπει να αντιληφθούν ότι και η Ελλάδα έχει δικαίωμα να προστατέψει τους πολίτες της.

Ίσως είναι μία μοναδική ευκαιρία η χώρα μας να απευθυνθεί στις αγορές των Βαλκανικών χωρών. Μπορεί να μην έχουν τους αριθμούς και την οικονομική δύναμη των πλούσιων Ευρωπαίων, αλλά σίγουρα δεν είχαν και τις εκατόμβες των νεκρών από την πανδημία που έζησαν οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Και, το κυριότερο: είναι η γειτονιά μας. Καλό είναι να γνωριστούμε ξανά. Για να ξεπεραστούν δυσπιστίες και ανταγωνισμοί του παρελθόντος. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή ώστε και τα έθνη να είναι σε θέση να γυρίζουν σελίδες. Πιστεύω πως η ενδοχώρα της Βαλκανικής έχει υπέροχα μέρη για να επισκεφτούν οι Έλληνες. Και η χώρα μας έχει υπέροχες τοποθεσίες να προσφέρει στους πολίτες των Βαλκανίων. Είναι μία σχέση από την οποία όλοι θα βγουν κερδισμένοι. Καλή θέληση να υπάρχει.

Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει φέτος τον εσωτερικό τουρισμό.

Μπορεί να μην είναι εισαγόμενο χρήμα, αλλά κάποιες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα στηριχθούν. Και το κράτος θα έχει φορολογικά έσοδα. Λιγότερους ανέργους και λιγότερα λουκέτα να αντιμετωπίσει. Το δικαιούνται οι Έλληνες. Πραγματικά έκαναν ότι μπορούσαν τόσο στα δέκα χρόνια των μνημονίων, όσο και τους μήνες του lockdown. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη. Φαντάζομαι πως σε αυτόν τον στόχο μπορούν να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα. Και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για τόσο… λεφτά υπάρχουν! Κανονικά λεφτά, όχι δανεικά. Ένα σπρώξιμο θέλει η αγορά και το κράτος οφείλει να το δώσει. Όπως είναι χρέος των τραπεζών να απλοποιήσουν τους κανόνες. Γιατί, όπως μου είπε σε μία συνέντευξη και ένας ξενοδόχος, «αν είχα όλα τα κριτήρια που μου ζητούν θα έδινα εγώ δάνεια, δε θα ζητούσα δανεικά»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments