Ειδήσεις

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Καλεί τους πολίτες “να ζήσουν με τον κορωνοϊό”

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Καλεί τους πολίτες “να ζήσουν με τον κορωνοϊό”
Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Ο Ιμράν Χαν εξήγησε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απώλειες λόγω της καραντίνας, όπως έκαναν άλλες πιο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες, με αποτέλεσμα να αρθεί η καραντίνα.

Πρωθυπουργός του Πακιστάν: Επικαλούμενος οικονομικές απώλειες και το γεγονός ότι η οικονομία στη χώρα δεν είναι τόσο στιβαρή και ανεπτυγμένη, όσο σε άλλες χώρες του κόσμου, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν στηρίχτηκε σε αυτή τη θέση για να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησής του να άρει την καραντίνα. Έτσι, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα, κάλεσε τους πολίτες «να ζήσουν με τον ιό», επιστρέφοντας η χώρα σε κανονικούς προ- κορωνοιού ρυθμούς.  Το Πακιστάν έχει άρει σχεδόν όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την καταστολή της εξάπλωσης του ιού στη χώρα και κυρίως για να αποφύγει μια κατάρρευση της οικονομίας του.

Παράλληλα σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 72.160 κρούσματα και 1.543 θάνατοι στη χώρα, ενώ το Πακιστάν  θα ανοίξει για τους τουρίστες, όμως κινηματογράφοι, θέατρα και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Χαν εξήγησε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες λόγω της καραντίνας, όπως έκαναν άλλες χώρες. Έκανε λόγο για μείωση στις εξαγωγές, πτώση του εισοδήματος κατά 30% και δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 9,4% φέτος, επικαλούμενος τη μοίρα που θα είχαν οι 50 εκατομμύρια συμπατριώτες του που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Ιμράν Χαν είπε ότι η κυβέρνησή του έδωσε επιδόματα στους φτωχούς, κάτι όμως που δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί σε τόσο ευρεία κλίματα, αφού περίπου 130-150 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται δυσμενώς από την καραντίνα. «Οι συνθήκες αυτές δεν επιτρέπουν να συνεχίσουμε να τους τροφοδοτούμε με χρήματα, για πόσο καιρό θα μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε. Τέλος ο Χαν κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα αλλά είπε ότι οι νέες μολύνσεις και οι θάνατοι είναι κάτι το αναπόφευκτο. «Ο ιός θα εξαπλωθεί κι άλλο. Πρέπει να πω μετά λύπης μου ότι θα έχουμε περισσότερους θανάτους. Αν οι άνθρωποι προσέξουν, μπορούν να ζήσουν με τον ιό», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ο φονικός ιός δείχνει να μην μας εγκαταλείπει τόσο εύκολα. Γεγονός που αποδεικνύεται από τους συνεχιζόμενους θανάτους που σημειώνονται μέχρι και σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και τα νέα κρούσματα. Έτσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο μέχρι και χθες το βράδυ στις 22.00 (ώρα Ελλάδος) στην μακάβρια λίστα των νεκρών προστέθηκαν και άλλα θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 373.439. Περισσότεροι από 6.220.110 άνθρωποι νοσούν με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας στην Κίνα τον  Δεκέμβρη του 2019. Παράλληλα τουλάχιστον 2.599.500  έχουν θεραπευτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments