Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος για πρόγραμμα σίτισης: Kανένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν θα μείνει αβοήθητος

Θεοδωρικάκος για πρόγραμμα σίτισης: Kανένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν θα μείνει αβοήθητος
Θεοδωρικάκος για πρόγραμμα σίτισης: Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Θεοδωρικάκος για πρόγραμμα σίτισης: Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για την πορεία του μεγάλου προγράμματος σίτισης 60.000 πολιτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ενορία του Αγίου Ανδρέα, στη Νέα Σμύρνη. Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στους χώρους όπου ευπαθείς ομάδες πολιτών λαμβάνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητού και ενημερώθηκε για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε με χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω της Περιφέρειας Αττικής και συνεργασία των δήμων με την Εκκλησία.

Παράλληλα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι το επόμενο διάστημα να στηριχθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα, μέσα από συμπράξεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη διατροφής.  «Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας», πρόσθεσε.  Σημειώνεται ότι τον υπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνομίλησε και με πολίτες που λαμβάνουν το συσσίτιο και οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη. Ο υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε και με τον μητροπολίτη Συμεών για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας καθώς, λόγω της μη λειτουργίας των ναών, ήταν δύσκολη η στήριξη στους πολίτες που είχαν ανάγκη. Από το πρόγραμμα συσσιτίων του υπουργείου Εσωτερικών στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σιτίζονται περίπου 60.000 άτομα. Αύριο, στις 13.30, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας- Πολιτείας, για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 13.30 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας – πολιτείας για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς  όλους εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments