Ελλάδα

Αυτό είναι το χωριό που θυμίζει νησί του Ιονίου

Αυτό είναι το χωριό που θυμίζει νησί του Ιονίου
Διακοπές: Ένα μαγευτικό χωριό στην Πελοπόννησο, στο οποίο πας με 18€ βενζίνη και χωρίς πλοίο, περιμένει ήδη τους επισκέπτες του. Θυμίζει νησί του Ιουνίου και έχει τις καλύτερες τιμές. Ποιο να είναι άραγε;

Διακοπές: Οι φετινές καλοκαιρινές θα είναι διαφορετικές. Με τον κορωνοϊό να παραμονεύει στην πόρτα μας όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ακόμα και στα ταξίδια των διακοπών. Για τον λόγο αυτό, οι προορισμοί τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε με το αυτοκίνητο, χωρίς να έρθουμε σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες και χωρίς να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα δεσπόζουν στη λίστα μας. Ένας από αυτούς είναι το Τολό Αργολίδας.

Το απίστευτης ομορφιάς παραθαλάσσιο χωριό νότια του Ναυπλίου, το οποίο αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Αθηναίους.

Τα κρυστάλλινα νερά των παραλιών του και η κοντινή απόσταση που έχει από την πρωτεύουσα, το καθιστούν ό,τι πρέπει για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Το Τολό ενδείκνυται για τις διακοπές μας, καθώς με αμάξι μπορείς να εξερευνήσεις και τις γύρω περιοχές. Πρόκειται για ένα χωριό με κάτι λιγότερο από 2,5 χιλιάδες κατοίκους που κατά την καλοκαιρινή περίοδο σφύζει από ζωή. Τι σημαίνει αυτό; Ολόφρεσκο φαγητό, προσεγμένα δωμάτια για να μείνεις και ξενοδοχεία έτοιμα να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Όπως μάθαμε, φέτος τα μέτρα ασφαλείας θα είναι “δρακόντεια”, με τα δεδομένα να αλλάζουν στην εστίαση, τα εστιατόρια και τις παραλίες, με όλους εμάς μόνο θετικά να βλέπουμε τα πράγματα. Αν και μιλάμε για έναν προορισμό που μπαίνει στη λίστα με τους «ρομαντικούς» -τον επισκέπτονται κυρίως ζευγάρια, βλέπεις- είναι μια πολύ καλή πρόταση για παρέες και οικογενειάρχες, καθώς συνδυάζει τη διασκέδαση με την ηρεμία, με την τουριστική του υποδομή να βάζει τα γυαλιά ακόμα και στα δημοφιλή νησιά μας. Όσο μικρό κι αν είναι το χωριό, δεν θεωρείται τυχαία κοσμοπολίτικο.

146 χιλιόμετρα μακριά:

Τόσο θα χρειαστεί να οδηγήσεις από την Αθήνα. Θα ξοδέψεις λιγότερα από 18€ στη βενζίνη και άλλα 6,5 στα διόδια. 25€ όλα μέσα. Το Τολό απέχει ένα τέταρτο από το Ναύπλιο, πράγμα που σημαίνει πως θα έχεις την ευκαιρία να συνδυάσεις και τα δύο. Υπερέχει, όμως, στο ότι είναι χτισμένο -κυριολεκτικά- πάνω στην παραλία. Όσο για το που να μείνεις, οι επιλογές είναι πολλές. Με μια γρήγορη ματιά στις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, διαπιστώσαμε πως οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ξεκινούν από 41€ για δύο άτομα, με τα ξενοδοχεία να μην αποτελούν απαγορευτική επιλογή. Ένα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο με πρωινό, πισίνα και θέα θα σου κοστίσει 70€, υπάρχουν όμως σαφώς και πιο οικονομικές επιλογές. Φυσικά, για μεγάλες παρέες υπάρχει και η επιλογή της βίλας, η οποία δεν θα κοστίσει πολλά περισσότερα ανά άτομο ή οικογένεια.

Εκεί θα κολυμπήσεις:

Το διασημότερο θέρετρο στο Τολό είναι η παραλία του. Γνωστή απλά ως «παραλία του Τολού», εντυπωσιάζει με τα τιρκουάζ, πάντα καθαρά νερά της και την χρυσή της άμμο. Έχει έκταση ενός χιλιομέτρου και ξεκινά από την παραλία «Ψιλή Άμμος» -ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των water sports- τελειώνοντας στο γραφικό λιμανάκι του χωριού. Έχει βραβευτεί και με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη, αλλά μπορείς να βρεις χώρο και στην αμμουδιά να απλώσεις την ψάθα και την πετσέτα σου και να απομονωθείς. Στην παραλία υπάρχουν καφέ-μπαρ αλλά και εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες. Φανατικούς θαυμαστές έχει και το μικρό σε μέγεθος, με κρυστάλλινα νερά Καστράκι, το οποίο προτιμούν κυρίως όσοι αποζητούν την χαλάρωση και την ηρεμία, μακριά από μουσικές και φασαρία. Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της απομόνωσης, επιβάλλεται ένα μίνι tour στις απέναντι βραχονησίδες Ρόμβη, Δασκαλειό (με το υπέροχο ξωκλήσι του) και Κορωνήσι όπου φτάνεις μόνο με βαρκάκι ή με θαλάσσιο ποδήλατο. Αξίζει να κολυμπήσεις στα νερά τους και να απολαύσεις την ηλιοθεραπεία σου μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Όσο για το φαΐ:

Η απάντηση είναι… «όπου βρεις». Και το λέμε αυτό διότι ό,τι και να επιλέξεις θα είναι καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο. Τα ψάρια και τα μαλάκια είναι της ημέρας, ενώ η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της. Στην ταβέρνα «Ακρογιάλι», που είναι και η πιο παλιά του χωριού, καθώς λειτουργεί από το 1955, θα βρεις τα πάντα, από ψαρικά μέχρι μαγειρευτά, μακαρονάδες και σουβλάκι, ενώ οι κριτικές για τους ιδιοκτήτες και το φαγητό είναι άψογες. Μια ακόμα εξαίσια επιλογή είναι η «Τρύπια Σαγιονάρα» πάνω στην παραλία, αλλά και η «Αμβροσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments